promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nukleáris katasztrófák, éhezés, az univerzum vége? - De ki volt Baba Vanga és miért hisznek a jóslataiban?
Borítókép:  Youtube/Ayhan Infire (screenshoot)
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Baba Vanga, bolgár jós neve időnként felbukkan, amikor történik valami, amiről a követői azt állítják, előre látta.

A valódi neve Vangelija Pangyeva Guscserova volt, 1911. október 3-án született és 1996. augusztus 11-én halt meg. A látását még gyermekkorában elveszítette, de állította, hogy cserébe sokkal értékesebbet kapott. Onnantól kezdve látta a jövőt, és több eseményt előre megjósolt.

Állítólag egy tornádóban sérült meg, ami felkapta a házukat és elrepítette. A családnak nem volt pénze meggyógyíttatni a sérült lányt, így fokozatosan elvesztette a látását. Már a baleset előtt is különcnek tartották, sokszor segített másokat „meggyógyítani”, legalábbis gyógyfüveket írt fel a barátainak.

Baba Vanga háza előtt egy időben minden nap óriási sor állt, sokan akartak találkozni a jövendő mondóval, hogy megismerjék, mi fog velük történni. A pénzzel és a meggazdagodással kapcsolatos kérdésekre sosem válaszolt, sőt ő maga is szerény körülmények között élt. Az adományozott pénzt vagy ajándékokat mindig a görögkeleti templom építésére fordította, vagy árvaházaknak adta.

Baba Vangához nehéz volt bejutni, volt, akinek félévet is várnia kellett egy látogatásra.

De miket jósolt?

A kurszki nukleáris tengeralattjáró katasztrófáját előre látta. 1980-ban Vanga azt mondta, Kurszkot „víz borítja, és az egész világ sírni fog miatta”, azt állította, hogy a katasztrófa 1999 augusztusában fog bekövetkezni. Az orosz tengeralattjáró egy évvel később, 2000 augusztusában süllyedt el, és a fedélzetén tartózkodó összes ember az életét vesztette.

Állítólag az ISIS terrorcsoport felemelkedését is megjósolta, valamint a Brexitet is, legalábbis az összeesküvés-elméletek hívei szerint, igaz azt is mondta, hogy Európa „megszűnik” 2017-re, ami nyilvánvalóan nem történt meg.

Azt állította, hogy a 44. amerikai elnök – akiről kiderült, hogy Barack Obama – fekete lesz. Ugyanakkor azt is mondta, hogy ő lesz az utolsó elnök, ami ismét nem történt meg.

1989-ben azt mondta, hogy „az amerikai testvérek elesnek, miután az acélmadarak megtámadják őket… és ártatlan vér fog folyni”. Egyesek úgy vélik, hogy ez az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i támadásokra utalt.

Mi is megírtuk már, hogy megjövendölte Putyin hatalmát is, 1979-ben azt mondta: „Minden felolvad, mintha jég lenne, csak egy marad érintetlen – Vlagyimir dicsősége, Oroszország dicsősége.”

A további évekre is adott néhány előrejelzést, amik így szóltak:

A globális éhezést 2025 és 2028 között felszámolják.

Kína megelőzi az Egyesült Államokat, mint szuperhatalom.

Az orvosok bármilyen betegséget képesek lesznek meggyógyítani klónozási technológiával.

A Marson lévő kolónia lehetővé teszi, hogy a bolygó atomhatalommá váljon, 2170 és 2256 között követelni fogja a Földtől való függetlenséget.

Az univerzum 5079-ben fog véget érni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás