promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jövendölt a vak bolgár jós: Putyin a világ ura lesz, Európa pedig pusztasággá válik
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közel három évtizede meghalt Baba Vanga próféciája egészen rémisztő.

Az orosz-ukrán háború fejleményei hosszú évtizedek után ismét előrevetítették az emberiség számára a harmadik világháború lehetőségét. Utoljára ilyen talán 1962-ben történt, a kubai rakétaválság idején, amikor az USA megorrolt a közeli kommunista államra az oda telepített szovjet atomrakéták miatt.

Válságos időszakokban mindig előkerülnek régi, elfeledett, vagy talán csak kitalált próféciák. Most is egyre többen idézik a titokzatos Baba Vanga jóslatait, a vak bolgár asszonyét, aki állítólag megjövendölte a Szovjetunió felbomlását, a csernobili atomerőmű-robbanást, Sztálin halálának dátumát, a 2001-es terrortámadásokat, Diana hercegnő balesetét, a Brexitet és még egy sor történelmi eseményt.

A 85 éves korában, 1996-ban hunyt Baba Vanga „természetesen” megjósolta az orosz-ukrán háborút is (vagy legalábbis utólag belemagyarázzák a szövegeibe), illetve Putyin elnökről is hátborzongató állítást tett.

Próféciája szerint az orosz vezető „a világ ura” lesz, bár az nincs pontosítva, mindez hogyan következik be. A „balkáni Nostradamusnak” is nevezett jövendőmondó jóslatai a hívei szerint 85 százalékos pontossággal teljesülnek – reméljük tehát, hogy ez a mostani a hibás 15 százalékba tartozik.

Baba Vanga még 1979-ben árulta el, hogy az oroszok felülkerekednek a világon, miután egész Európa pusztasággá válik. Az asszony szerint minden elolvad, mint a jég, egyedül Putyin és Oroszország dicsősége marad érintetlen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás