promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok többsége gyűlöli ezt a dolgot, és most durvább volt, mint valaha
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az óraátállítás a lehető legrosszabbkor volt Magyarországon.

Az Európai Parlament 2019-ben döntött úgy, hogy eltörlik az óraátállítást. Az uniós tagállamoknak már akkor meg kellett volna egyezniük arról, hogy a téli vagy a nyári időszámításra akarnak-e átállni, de nem született döntés.

Mindig vannak fontosabb dolgok az asztalon, ami érthető, de így ez az egész ügy csak tolódik.

Az egész jó taktika, hogy nem vasárnap, hanem előtte elkezdi az ember felkészíteni a szervezetét az átállásra. Most azért volt nehezebb ez a dolog, mert a szombat munkanapnak számított, és csak a szerencsésebbek úszták meg, hogy ne kelljen bemenniük dolgozni.

Valószínűleg most elég sokan szitkozódtak néhányan, hogy még a vasárnapból is elvettek egy órát a szombati munkanap után.

A Blikk közben csinált egy szavazást, amiből az derült ki, hogy a voksolók 91 százaléka nagyon is támogatná az óraátállítást eltörlését. Igazából szinte minden évben van ilyen, és ugyanoda lyukadunk ki: a többség szeretné, ha csak egy időszámítás lenne.

A szavazók többsége, pontosabban a 63 százalékuk szeretné azt, hogy a nyári időszámítást tartsuk meg, mivel fontosabbnak tartják, hogy nappal később sötétedjen.

Az óraátállítás egészségügyi hatásait van aki megérzi, van aki nem, nagyjából fele-fele az arány ebben a kérdésben.

A többség azonban nem fekszik le hamarabb az óraátállítás miatt, inkább később kel aznap. Annyi biztos, hogy most így március végén este 19 órakor még világos lesz, ami sokaknak jobb hangulatot fog kölcsönözni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás