promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy hónap és véget érhet az orosz-ukrán háború?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ukrán vezető tisztségviselők úgy vélik, Oroszország nem folyamodik nukleáris fegyverekhez.

Az ukrán elnök egyik tanácsadója azt állította, hogy a háború „aktív” szakasza a jövő hónap végére véget érhet. Oleksiy Arestovych elmondta, hogy az invázió első szakaszára vonatkozó előrejelzése az orosz előrenyomulás számos területen történt megtorpanásán alapul.

A helyi televízióban úgy nyilatkozott, Oroszország már elveszítette támadóerejének 40 százalékát. Kreml korábban elismerte, hogy odaveszett a hadseregének egyötöde, de aztán törölte az adatokat. A héten olyan statisztikákat közölt, amelyek szerint 10 000 katona halt meg és 16 000 megsebesült.

Oleksiy Arestovych, aki Volodimir Zelenszkijnek dolgozik, azt mondta, Vlagyimir Putyin erői határozottan nem fognak atomháborút folytatni, annak ellenére, hogy ezt Oroszország nem zárta ki.

Az ukránok szerint ez csak akkor történhetne meg, ha, ahogy Putyin egyik legközelebbi szövetségese szerdán figyelmeztette az Egyesült Államokat, folytatja a Kreml szerint Oroszország elpusztítására irányuló hosszú távú összeesküvését.

Dmitrij Medvegyev, aki 2008 és 2012 között volt az orosz elnök, jelenleg pedig a Biztonsági Tanács titkárhelyettese, azt mondta, hogy az Egyesült Államok a Szovjetunió 1991-es bukása óta összeesküdött Oroszország elpusztítására egy „primitív játék” részeként.

Eközben Zelenszkij azt állította, hogy az orosz erők újabb támadásokra készülnek a csernobili atomerőmű környékéről, miután a múlt hónapban elfoglalták azt, de részleteket nem közölt. Joe Biden amerikai elnök a közelmúltban azzal vádolta Putyint, hogy vegyi vagy biológiai fegyverek bevetésére készül.

Úgy tűnik, Oroszország előrenyomulása számos fronton megtorpant, és Herszon volt az egyetlen jelentősebb terület, ami elesett. De még mindig heves harcok dúlnak a különböző frontokon, különösen Mariupol és Harkov környékén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás