promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megugrottak az óvszereladások Oroszországban - Kétségbeesett felvásárlásba kezdtek
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szankciók miatt hiánycikk is lehet.

Az óvszer iránti kereslet az egekbe szökött Oroszországban, mivel az emberek a nyugati szankciók miatt áremelkedéstől és hiánytól tartanak.

Az ország legnagyobb online kiskereskedője, a Wildberries eladásai 170 százalékkal nőttek március első két hetében a tavalyi évhez képest. Az orosz 36,6-os gyógyszertárlánc 26 százalékos eladási növekedésről számolt be, míg a szupermarketekben 30 százalékos növekedés látható.

Pedig a nagy óvszergyártó, a Durex folytatja a kereskedelmet Oroszországban annak ellenére, hogy elítélte Vlagyimir Putyin ukrajnai invázióját.

A fogyasztók költségei a márkától függően akár 50 százalékkal is emelkedtek, az orosz rubel értékének esése miatt. Egy iparági forrás azt mondta, hogy bár a latex olyan országokból származik, amelyek nem alkalmaznak szankciókat, nekik nyugati valutában kell vásárolniuk, amik most sokkal drágábbak.

Hagyományosan Oroszország évente 600 millió óvszert importál, és 100 milliót állít elő. A Durex körülbelül 1300 embert foglalkoztat az országban, az óvszerpiac 95 százaléka pedig külföldi cégek tulajdonában van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás