promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz hadihajók indultak meg a Csendes-óceánon, a japánok szerint Európa a céljuk
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyelőre nagy kérdés, hogy újabb ukrán területekre fáj-e a foguk, vagy a régieket akarják megtartani.

A japánok négy orosz hadihajóra figyeltek fel a Csendes-óceánon, a Cugaru-csatornán, amelyek nyugatra, feltehetőleg Európa felé hajóztak, katonai teherautókkal megrakodva. Európa ebben az esetben természetesen ismét az ukrán frontot jelenti.

Az egyelőre nem világos, hogy az oroszok miért járják be a fél világot ahhoz, hogy utánpótlást szállítsanak – feltehetőleg – a Krím-félszigetre. A hadihajóknak az indiai szubkontinens mentén, majd a Szuezi-csatornán és a Földközi-tengeren keresztül kell eljutniuk a Fekete-tengerre. A művelet nyilvánvalóan részben az elrettentést is szolgálja.

Oroszország eddig 7–14 ezer katonát, valamint legalább 1000 tankot és harci repülőt veszített, szükség van tehát az eszközök pótlására. Mindez sajnálatosan szintén nem arra utal, hogy Putyin elnök gyors megegyezésre és békére törekedne.

A japánok szerint szokatlan, hogy orosz hajók ennyire közel merészkednek a szigetországukhoz. Az Ukrajnában állomásozó erőik közben meglehetősen lassan nyomulnak előre, amiből arra lehet következtetni, hogy erősítésre, utánpótlásra várnak az újabb offenzíva megindítása előtt.

Az USA szerint Oroszország a teljes szárazföldi haderejének felét-háromnegyedét bevetette már Ukrajnában, az eddigi fiaskó így pedig még meghökkentőbb. Feltételezhető, hogy rengeteg szír, illetve más fizetett zsoldos is harcol már az oldalukon, de ez eddig nem vezetett átütő fölényhez.

A britek úgy vélik, hogy a további erősítésekkel az oroszok inkább az elfoglalt ukrán területeket akarják megtartani, nem pedig újabbakat szerezni. Szerintük Putyin ezután a Donyec-medencére fog koncentrálni, ahol az ukránok, valamint az oroszok által támogatott szakadárok már évek óta farkasszemet néznek egymással.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás