promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jelentett a brit hírszerzés: úgy néz ki az oroszok nagy bajban vannak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gond csak ezzel az, hogy még ennek is az ukránok láthatják kárát.

Tovább folyik a véres háború Ukrajnában, és nem látni, hogy mikor lesz az egésznek vége. A béketárgyalások sikere jelenleg azon múlhat, hogy Oroszország bele akar-e menni a tűzszünetbe.

Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter elmondta, hogy a humanitárius folyosókról, és a polgári lakosság ellátásáról is megy a vita. Oroszországnak persze már ez is a taktikája része, hogy teljesen sarokba tudják szorítani Ukrajnát.

Nem rég Putyin már elismerte, hogy Oroszországnak is fel kell készülnie a legrosszabbra, a szakértők pedig egyetértenek abban, hogy az orosz elnök innen már nem fogja feladni, és megszerzi azt, amit akar.

Az ukrán katonákat és civileket próbálják megtörni a folyamatosan támadásokkal, míg Oroszország már annyi szankciót kapott a nyakába, hogy felsorolni is hosszú lenne.

Az amerikaiak újabb 800 millió dolláros hadisegélyt, valamint támadó drónokat és nagy hatótávolságú légvédelmi rendszereket küldenek Ukrajnának, míg a brit hírszerzés arról számolt be, hogy oroszok kezdenek kifogyni a modernebb bombáikból.

A probléma ezzel az, hogy az orosz katonák így kénytelenek lesznek kevésbé pontos fegyvereket használni, aminek a civilek láthatják a kárát.  

Eddig 3,3 millióan menekültek el Ukrajnából a háború kitörése óta. Az ENSZ legfrissebb információja szerint eddig 726 civil áldozata van a harcoknak, de hozzátették, hogy ez a szám a valóságban jóval nagyobb lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás