promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Háború: száznál is több luxuslakást árulnak az orosz oligarchák Manhattan legpuccosabb részén
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rájuk leselkedő szankcióktól félve áron alul kínálják az ingatlanjaikat.

A Milliárdos-sor (Billionaires’ Row) a New York-i Manhattan sziget egyik legpuccosabb része. Minden luxussal felszerelt felhőkarcolók alkotják, amelyekben elsősorban nem irodahelyiségek, hanem fényűző lakások találhatók, és többségük a 2010-es években épült.

A rezidenciák egy része három vagy négy szintet is elfoglal, így nem csoda, hogy a legdrágábbak 90–100 millió dollárba, vagyis akár 35 milliárd forintba kerülnek. Sokan meglepődnének, ha tudnák, hány orosz oligarcha rendelkezik tulajdonnal az Egyesült Államok egyik legfelkapottabb ingatlanpiacán.

Az ukrán háború miatt azonban ők is nagy bajba kerültek, mert a nyugati államok véresen komolyan gondolják az Oroszország elleni pénzügyi-gazdasági szankciókat. Becslések szerint Putyin oligarchái bő egymilliárd dollár értékben birtokolnak manhattani lakásokat, és ezek egy jó része most csendben eladósorba került.

A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy jelenleg 61 darab – oroszokhoz köthető – ingatlant árulnak a híres Milliárdos-soron. További 50–70 pedig bizalmasan, szűkebb körnek kiajánlva lett meghirdetve, de a környéken élők így sem örülnek neki, hiszen ez egyértelműen letöri az árakat.

Az amerikai sajtó némely eladót nevesíti is, közéjük tartozik például az 59 éves Alexei Kuzmichev, Oroszország legnagyobb privát pénzintézetének, az Alfa-Banknak a tulajdonosa, aki 41 millió dollárért (azaz 14,3 milliárd forintért) kínálja a maga szerény New York-i hajlékát. Mivel 6 éve 42 millióért vette, valamennyit biztosan bukni fog az üzleten.

Pedig neki és oligarcha társainak egyelőre még nem kellett szankciókkal szembenézniük, de ahogy elnézzük a szuperjachtok ellen indított hajtóvadászatot, aligha kell már sokat várni arra, hogy az ingatlanvagyonokat is megpiszkálják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás