Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bevezették a négynapos munkahetet - fellélegezhetnek a dolgozók

Bevezették a négynapos munkahetet - fellélegezhetnek a dolgozók

Élet

Bevezették a négynapos munkahetet - fellélegezhetnek a dolgozók

Élet

Promotions 14:14

A kormány új intézkedéseinek hála mostmár több idő jut a pihenésre.

A munka-magánéleti egyensúly kiemelt helyet foglal el a belga kormány ügyei között, így most aztán fontos döntést hoztak a munkaidővel kapcsolatban. Az új munkaügyi reformok elfogadása értelmében az ötnapos munkahetet felváltja a csupán négynapos munkahét - írja az Euronews.

Az intézkedések célja, hogy a dolgozók munkahelyi és magánéleti egyensúlya minél inkább fejlődjön.

Emellett, a döntések más szabályozásokat is maguk után vonnak. Egyrészt, a munkaidő leteltével a dolgozókat nem lehet munkaügyekkel kapcsolatban felkeresni, akiknek jogukban áll kikapcsolni a telefonjukat vagy semmibe venni az ilyesfajta megkereséseket, de az e-mail-ekre sem kell reagálniuk. Erre még a főnök sem kötelezheti őket.

Továbbá, a szabályzat igencsak rugalmas, hiszen mindenki saját magának döntheti el, hogy négy- vagy ötnapos munkahét mellett teszi-e le a voksát. A döntéshozatalt követően fél évig lesz érvényben a munkarend. Az időszak leteltével újraértékelhetik a tapasztalataikat és lehetőséget kapnak a régi rendszerhez való visszatérésre is. 

A szabályozás elősegíti a lelki kiegyensúlyozottságot, a szülők több időt tölthetnek gyermekeikkel. A miniszterelnök elmondása szerint a hátunk mögött lévő néhány év megviselte a társadalmat, de pozitív gazdasági előrelépések is történtek, amelynek köszönhetően megengedhetik maguknak ezeket a terveket.

Borítókép: Pixabay / Illusztráció