promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szegény oroszok! Nem is támadásra, hanem önvédelemre készülnek az ukránok ellen az orosz tévé szerint
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közvélemény hasonló puhításával kezdődött a 2014-es háború is a két szomszéd között.

Az orosz állami tévé megkezdte a dezinformálást, vagy – ha úgy tetszik – a hazai nézők és a nemzetközi közvélemény megpuhítását az ukrajnai invázió megkezdése előtt. Tájékoztatásuk szerint

több ezer civilt kínoztak, illetve öltek meg a délnyugati szomszédságukban.

Az oroszok tehát pontosan azt teszik, amit pár nappal korábban a nyugati titkosszolgálatok már előre jeleztek: meg nem erősített hírekkel hergelik a közvéleményt, hogy indokot szolgáltassanak az Ukrajna elleni támadáshoz.

A gyakran Putyin elnök szája íze szerint beszélő orosz újságíró és médiavezér Dimitrij Kiszeljov nacionalistáknak és fasisztáknak nevezte az ukránokat, akik a becsületes orosz állampolgárokat akarják lemészárolni.

Nyugati lapok felhívják a figyelmet, hogy ugyanez volt a forgatókönyv az Ukrajna elleni 2014-es támadást megelőzően is. Mindebből arra következtetnek, hogy valóban már csak pár napra lehetünk a háborútól, amelynek kirobbanását február 16-ra prognosztizálta a CIA.

Jelenleg mintegy 148 ezer orosz katona sorakozott fel a saját, illetve a szövetséges Fehéroroszország határai mentén, készen állva a betörésre. A csapás alighanem légi bombázással és rakétatámadással kezdődik majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás