promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zacher Gábor szerint veszélyesebb mutánsokra és járványokra kell számítani
Borítókép:  RTL Klub
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zacher Gábor szerint az emberek egyre kevésbé veszik komolyan a koronavírust, és ennek meglesz a következménye. 

A koronavírus lassan két éve már, hogy kitölti a magyar emberek mindennapjait is. Zacher Gábor viszont úgy látja, hogy pont emiatt sokan nem veszik már elég komolyan a járványügyi intézkedéseket, egyre kevesebben hordják a szájmaszkot, és tartják be a másfél méteres távolságot. A toxikológus szerint pont most, az ötödik hullám közepén kellene óvatosabbnak lennünk, hiszen az omikron sokkal fertőzőbb, mint bármelyik korábbi mutáns.

Zacher Gábor az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt arról, hogy ő még egyszer sem kapta el a vírust, viszont már felvette a negyedik oltását is. A szakember elmondta, hogy jelenleg ezt javasolják az egészségügyi dolgozóknak, a 60 év felettieknek, és azoknak a krónikus betegeknek is, akik valamilyen immunrendszert gyengítő terápiában részesülnek, például daganatos betegeknek.

„Pár hónap múlva mindenkinek ajánlani fogják már a negyedik oltást”

- mondta Zacher.

A toxikológus szerint a lakosság jelentős része át fog esni az omikronon, de megemlítette, hogy a veszélyesebb vírusvariánsok megjelenésének veszélye egészen addig fog fennállni, amíg ilyen nagy az oltottsági aránytalanság a világban.

Zacher Gábor szerint fel kell készülnünk újabb világjárványokra is, de véleménye szerint az egészségügyi ellátás jelenlegi fejlettsége mellett olyan pusztítás, mint például az 1919-es, 40-50 millió halottat követelő spanyolnátha-járvány során történt, már nem valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás