promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó hírek érkeztek a koronavírussal kapcsolatban – hamarosan tényleg véget ér a járvány?
Borítókép:  TV2 Play
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rusvai Miklós szavai egy kis optimizmusra adnak okot.

Persze nehéz jó híreket közölni úgy, hogy ennyi ember halt meg a koronavírus miatt, de úgy néz ki, hogy hamarosan véget érhet a járvány.

A kedd reggeli friss adatok szerint 9422 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, és elhunyt 66 beteg, így az elhunytak száma 41 471 főre emelkedett. 4218 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány közben folytatja az oltási akciót, szóval februárban is minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet beadatatni a vakcinát.

A szakértők csak akkor javasolják a negyedik oltást, ha valakinek nem száz százalékos az egészségi állapota.

Közben úgy néz ki, hogy az omikron mutációtól hiába tartott mindenki, de a végén jól is járhatunk vele.

„Ezzel az omikron-hullámmal tulajdonképpen a koronavírus szelídülése, az, ha nem is fejeződött be, de olyan mértékűvé vált, hogy ősztől már nem kell komolyabb megbetegedésektől tartanunk, tehát gyakorlatilag az influenza szintjére mérséklődött a koronavírusnak az egészségkárosító hatása”

- mondta Rusvai Miklós az ATV híradójának.

A legrosszabb forgatókönyv az, hogy ha az omikron is úgy mutálódik, hogy kevésbé fog fertőzni, de olyan tüneteket produkál, amik alaposan megterhelik a szervezetet.

Remélhetőleg a következő ősszel már tényleg magunk mögött hagyhatjuk a járványt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás