promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajléktalan lopakodott fel egy repülőre, hogy cigizzen és sört igyon
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A csomagtérben rejtőzött el, de a felszállás előtt leugrott.

A 35 éves Martin Rudzki azt mondta a rendőrségnek, hogy úgy gondolta, jó ötlet beugrani a repülőbe, hogy megigyon egy sört és elszívjon egy cigit. Később azonban már mentális problémára hivatkozott és „rossz napja volt”.

Rudzki az incidens időpontjában már öt hete aludt a manchesteri repülőtér területén. December 11-én is ott sétált, amikor megpillantotta a Virgin Atlantic fuvarozót.

Miután vásárolt egy sört, átmászott a Radisson Blu Hotel három kerítésén, és 14 óra körül a csomagtéren keresztül beszállt egy repülőgépbe.

„Felderítette a környéket”, de aggódni kezdett, amikor a személyzet egyik tagja, akinek fogalma sem volt róla, hogy bent van, leszedte a lépcsőket. Miután kimászott, a biztonsági őrök fedezték fel. Olyan zónában bolyongott, ahol nem tartózkodhatott volna és erősen alkohol szaga volt.

"Azt mondta, hogy új alkalmazott, de ezt nem hitték el”

- mondta az ügyészség képviselője.

Végül kihívták a rendőrséget, és beszéltek a vádlottal.

„Megerősítette, hogy átmászott három kerítésen a Radisson Blu Hotel közelében, beszállt egy repülőgépbe, miközben a repülőtéren volt, majd bement a csomagtérbe, hogy elszívjon egy cigarettát.”

Rudzki végül arra hivatkozott, hogy mentális beteg, de senkit sem akart bántani és rongálni sem volt szándékában. A rendőrökkel együttműködött.  

„Manchesterbe érkeztem, a manchesteri repülőtéren aludtam. Csak kíváncsiságból meg akartam nézni a gépet”

- mondta.

Végül pénzbírsággal megúszta az ügyet, valamint nem tartózkodhat többet a repülőtéren, kivéve, ha érvényes jegyet tud felmutatni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás