promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ez nem Kim Dzsongun!” – elképesztő összeesküvés-elmélet terjed az észak-koreai diktátorról
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 38 éves országvezető meglepően fitten került elő a hosszabb eltűnését követően.

Az Észak-Koreát 2011 óta diktátorként vezető Kim Dzsonguntól már megszokhattuk, hogy néha rejtélyes módon eltűnik, hogy aztán hasonlóan váratlan módon újra felbukkanjon az „udvari” sajtója és népe előtt.

Legutóbb meglepő módon került elő, hiszen fitten, mosolygósan, energikusan, nagyjából 20 kilótól megszabadulva lépett újra a politika porondjára. 140 kilós testtömegéből állítólag úgy sikerült lefaragnia, hogy száműzte étrendjéből a finom és drága svájci sajtokat, valamint a homárt és a bort.

Mindez nagy önuralomra vallana, emiatt terjedt el az a pletyka, hogy a „kedves vezető” állítólag túlesett a koronavírus-fertőzésen, és ez vezetett a drámai fogyásához. De van egy durvább összeesküvés-elmélet is: eszerint a 38 éves diktátor valójában már meghalt, vagy talán haldoklik, és ezt a tényt egy karcsúbb dublőr segítségével próbálják leplezni.

Kétségtelen, hogy az észak-koreai elnyomó rendszer fenntartásához Kim Dzsongun nélkül is sokaknak fűződne érdeke. Például a húgának, Kim Jodzsongnak, aki az országot jól ismerők szerint még a testvérénél is zsarnokibb természetű.

A szóbeszéd szerint Kim Dzsongun egy elrontott szívműtét miatt került vegetatív állapotba, és amíg meg nem szervezik a megfelelő hatalomátadást, addig egy dublőrrel helyettesítik a nyilvános megjelenések során.

„Nem ugyanaz a személy. Nézzék csak meg a fülcimpáját”

– mutatott rá egy informátor arra, hogy milyen apróságokon lehet lebuktatni a csalást. Az európaiak számára egyébként nem könnyű pontosan azonosítani egy ázsiai személyt, de sokaknak így is feltűnő a változás.

A NIS, vagyis a szomszédos dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat állítólag már kutakodik az ügyben, mesterséges intelligenciát bevetve, és szupernagy felbontású videófelvételeket bogarászva.

Kim Dzsongun tavaly februárban tűnt el szokatlanul hosszú időre, körülbelül három hétre, de ezt akkor még azzal lehetett magyarázni, hogy a globális járvány tombolását akarta szűkebb körben átvészelni.

A dél-koreaiak szerint az is gyanús fejlemény, hogy a diktátor nemrég átruházott bizonyos feladatokat a húgára, hogy részben ezzel tehermentesítse magát. A NIS szerint így már Kim Jodzsong lényegében a második legfontosabb irányítóvá vált az országban, vagyis csupán egy lépésre van a teljes hatalomátvételtől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás