promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Semmelweis Egyetem egy fontos olvasmányt adott ki, ami minden magyar embernek hasznos lehet
Borítókép:  Kovács Attila – Semmelweis Egyetem
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központ Egészség elvitelre című könyve tizenkét egészségügyi kérdéskört dolgoz fel a táplálkozástól kezdve a mozgáson át egészen az addikciókig. Fontos, és hasznos olvasmányról van szó, amely hozzájárul az egészségtudatos élethez.

November 11-én a Semmelweis Szalonban mutatták be a Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központjának Egészség elvitelre című interaktív egészségfejlesztő könyvét –olvasható a semmelweis.hu-n.

„Hazai és nemzetközi szinten is komoly reputációval rendelkező szakegyetemként megkerülhetetlen, hogy a Semmelweis Egyetem a magyarországi népegészségügyi helyzet javításából is kivegye a részét”

– fogalmazott köszöntőjében dr. Merkely Béla.

Mint elmondta, ezt legfőképp úgy teheti meg, ha új módszerekkel, könnyed hangnemben hívja fel a figyelmet a prevenciós szemléletre, amelynek elterjesztése elengedhetetlen a magyar lakosság várható élettartamának emelkedéséhez. Kiemelte, hogy a könyv elsősorban a laikusoknak szól, azonban az orvosok és egészségügyi szakemberek felelőssége, hogy egészségfejlesztéssel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsokkal lássák el betegeiket.

„A Semmelweis Egyetem elengedhetetlenül fontos feladata felkészíteni a hallgatóit, hogy érthető módon tudjanak preventív szemléletű információkat továbbadni betegeik számára, hogy azok hosszú távú hatást gyakorolhassanak egészségükre”

– tette hozzá Merkely.

Mindenki foglalkozzon a saját egészsége megőrzésével

Arról már dr. Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, a Semmelweis Egyetem korábbi stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese beszélt, hogy kifejezetten fontos, hogy mindenki foglalkozzon a saját egészsége megőrzésével és tisztában legyen azzal, mi mindent kell tennie ennek érdekében. A helyettes államtitkár rámutatott, a kiadvány abban is fontos szerepet játszik, hogy a Semmelweis Egyetem az egészségfejlesztés, az egészséges életmód és a dietetika terén is előre lépjen és meghatározó szereplővé váljon.

„Gyakorló háziorvosként nap mint nap tapasztalom, hogy szükség van arra, hogy a páciensek nagyobb szerepet vállaljanak az egészségük megőrzésében. Azt tapasztaltam, hogy vannak olyan korosztályok, amelyeknek igényük van arra, hogy változtassanak az egészségükön. Jobban szeretnék érezni magukat, mert ami addig természetes volt, az többé már nem az. A könyv eredeti inspirációját ez adta. Szerettünk volna sorvezetőt adni azok kezébe, akik egészségtudatosabban akarnak élni”

– ezt már dr. Papp Magor, az Egészségfejlesztési Központ megbízott igazgatója, a könyv főszerkesztője mondta. Elárulta, a kiadvány ötlete 2019-ben született, az egyetem pedig támogatta az elképzelését, így mintegy 25 szerző és közreműködő segítségével megszülethetett az interaktív egészségfejlesztő könyv, amely tegező formában, könnyed stílusban íródott, ám komoly szakmai munka áll mögötte, hiszen több mint 500 szakirodalmi hivatkozást tartalmaz.

Az Egészség elvitelre című könyv tizenkét aktuális, sokakat foglalkoztató egészségügyi kérdéskört tár fel, a táplálkozástól, a mozgáson át egészen a különböző addikciókig – az egyes fejezeteket az eseményen maguk a szerzők mutatták be, a résztvevőket is bevonva a prezentációba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás