promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zacher Gábor egész Magyarországnak megnyílt – sok ember halt meg a keze között
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zacher Gábor nagyon őszintén beszélt egy nehéz időszakról.

Már nagyon jó lenne, ha visszaszorulna teljesen a koronavírus-járvány. Mindenkinek nehéz volt, és sokan el is vesztették valamelyik hozzátartozójukat emiatt.

Zacher Gábor múltkor arról nyilatkozott, hogy újabb és újabb mutációk miatt jó ideig nem foguk megszabadulni a vírustól.

„Kifejezetten félek attól, hogy egy igen rossz forgatókönyv megvalósulása esetén nem 5, hanem 50 millió halottja lehet a járványnak világszerte”

- mondta a toxikológus.

Az sajnos valóban aggodalomra ad okot, hogy jelentősen emelkedett az új fertőzöttek száma a múlt héthez képest. Egy hete 3 ezer 361, ma 6 ezer 454 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

Dr. Zacher Gábor is nehéz időszakon van túl, és most az a terápiája, hogy elmegy futni.

„Az elmúlt másfél évben annyi halotti kórösszefoglalót írtam, mint előtte egész életemben. Ennyi rossz hírt még nem közöltem családokkal telefonon, személyesen. Ezt pszichésen is nagyon nehéz feldolgozni. Most először jutott eszembe, hogy ha elkapom a vírust, ebbe én is belehalhatok. Megálltam egyszer egy autópálya pihenőben és elgondolkoztam, hogy ez végletes lehet számomra is. A kezem között haltak meg kollégák a járvány kitörésekor, még az oltások megjelenése előtt”

- idézte a Blikk az orvost, aki a Húzós podcast vendége volt.

Zacher Gábor hozzátette azt is, hogy nem érti a vírustagadókat, de ebben szerinte nagyban hibás a kormány kommunikációja is, mivel be kellett volna engedni a sajtót a Covid-osztályokra, hogy megmutassák az embereknek mennyire feszült a helyzet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás