promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elátkozta a tisztasági betétet egy nőgyógyász – lassan a bugyit is betiltják?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha naponta viselik, a betét komoly bőrirritációs problémákat okozhat.

100 ezer követője van a TikTokon annak a gyakorló nőgyógyász hölgynek, aki alkalmanként meglepő kijelentésekkel lepi meg a hozzá fordulókat. Legutóbb például azt tanácsolta, hogy a nőknek nem kellene mindennap tisztasági betétet hordaniuk, akkor meg pláne nem, ha még nem szültek.

Az Annie néven szereplő háromgyerekes szakember persze meg is indokolta meglepő kijelentését. A legnagyobb veszély a kontakt dermatitis, vagyis egyfajta bőrgyulladás, amelyet a bőrrel folyamatosan érintkező kémiai anyagok okoznak.

A nőgyógyász szerint gyakran fordulnak hozzá vagina-irritációs problémákkal olyan páciensek, akiknek egyáltalán nincs hüvelyi fertőzésük. Viszont egyértelműen látszik egy határozott körvonal a nemi szervük környékén, vagyis a betét napi használata okozza a problémájukat.

„Inkább azt szoktam javasolni a nőknek, hogy mindig vigyenek magukkal cserebugyit a táskájukban. Ha folyást éreznek, akkor egyszerűen cseréljenek fehérneműt”

– mondta Annie, akit teljesen sokkolt, milyen sok nő hord tisztasági betétet, ha kell, ha nem. A menstruáció időszakában természetesen indokolt, de napi rendszerességgel felesleges. Ő a bugyit is betiltaná?

„Csak töröld le vécépapírral, amikor megtörténik!”

– tanácsolta a kisebb folyások kezelésére. Szerinte ezek egyértelműen normális és egészséges folyamatai a női testnek, szóval hiba elnyomni, visszaszorítani, brutális módszerekkel kezelni őket.

Annie nem hagyta szó nélkül a hüvely szagának témáját sem. Gyakran fordulnak hozzá panasszal olyan nők, akik kellemetlennek tartják ezt a szagot, de a nőgyógyász szerint ez a természetes állapot, vagyis a vaginának szaga van, és ezt szintén hiba illatosított szappanokkal elnyomni.

Nem mindegy azonban, milyen az a szag, ha már belemerülünk a témába. Annie szerint a „dohos” szag a természetes, míg a „halszag” valamilyen bakteriális fertőzés következménye, amelyet mindenképpen ki kell vizsgálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás