promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
SS-jelvényt hord a nyakában az 50 éves Christina Applegate?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg fel sem tűnt neki, hogy milyen szimbólumról cseveg a követőivel.

Hihetetlen, de novemberben már az 50. születésnapját ünnepelte Christina Applegate, akit idehaza legtöbben az Egy rém rendes család Kellyjeként ismernek. A színésznő nemrég egy különleges ékszerével dicsekedett el az Instagram-követőinek, amely nem annyira az értékével, mint inkább a szimbólumával hívta fel magára a figyelmet.

Christina Applegate egy olyan nyakláncra való díszt mutatott be, amely kísértetiesen hasonlít a második világháborús SS-jelvényre.

A Schutzstaffel (vagyis Védőosztag, SS), a nácik katonai és védelmi szervezete volt Németországban.

Fotó: instagram.com/1capplegate

A szőke színésznő aligha gondolhatott erre, ő maga ugyanis villámokként azonosította az arany csecsebecséket, és ebben az értelmezésben kétségkívül szélesebb jelentéstartalommal rendelkeznek.

Az ókori görögök egyrészt Zeusz főisten jelképének tartották a villámot, másrészt pedig az intuíció, sugallat, ösztönös megérzés szimbólumának. A kínaiaknál a termékenységet jelképezte, míg az amerikai indiánoknál a hatalmat és az erőt.

Viszont néhány Insta-hozzászóló is rámutatott arra, hogy a 20. század óta a villám-ábrázolás (különösen megkettőzve, ahogy Christina nyakláncán is látható) negatív jelentéstartalmakkal egészült ki.

A Heinrich Himmler által vezetett SS tagjainak ruhagallérját díszítette a gyorsan gyűlöltté vált jelkép, hiszen a brutalitás, könyörtelenség és kegyetlenség szinonimája lett.

A nácik a skandináv mitológia Sowilo (vagyis Nap) rúnáját sajátították ki maguknak, de a neonácik is szívesen használják öltözékeiken, sőt tetoválásként, a jel tehát nem merült feledésbe.

Christina Applegate egyébként fantasztikus formában ünnepelhette kerek születésnapját, igazán jól áll neki, hogy cserfes szőkeségből érettebb nővé vált. Sajnos, az egészségi állapotát tekintve nincs túl jól, a nyáron diagnosztizált idegrendszeri betegsége, a szklerózis multiplex jelentősen kihat az aktivitására.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás