promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli szigorítás: kizárólag az oltottak használhatják a tömegközlekedést, három oltás kell a védettségi igazolványhoz
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Súlyosbodik a járványhelyzet, ezért súlyos szigorításokat vezetnek be.

Nemcsak Magyarországon, de a világ többi pontján is súlyosbodik a járványhelyzet. Egyre több fertőzöttet regisztrálnak Európában is, és egyre rohamosabban nő az elhunytak száma is. Ezzel szemben az oltásra regisztráltak száma nem emelkedik ilyen gyorsan, bár hazánkban a héten zajló oltási akcióhét keretében újra megnőtt az oltási hajlandóság.

Magyarországon egyelőre nem tervezik bevezetni a kötelező oltást, de itthon már a zárt térben való kötelező maszkhasználat miatt is sokan háborognak. Pedig néhány országgal arrébb ennél sokkal drasztikusabb lépéseket tettek a helyi kormányok, hogy visszaszorítsák a járványt.

Olaszországban szigorúbb járványintézkedéseket vezetnek be a karácsonyi időszakban az oltás nélküliekkel szemben, akik negatív teszttel sem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, nem léphetnek be szállodákba, bárokba és edzőtermekbe.

A szigorítás országosan egyelőre december 6-tól január 15-ig lesz érvényben. Lezárások helyett a római kormány azokkal szemben lép fel, akik eddig egyetlen adag oltást sem vettek fel. Becslések szerint több mint hétmillió, 12 év feletti olaszról van szó.

Franciaországban pedig a kormány felgyorsítja és kiszélesíti a koronavírus elleni vakcina harmadik oltásának kampányát, éppen ezért a harmadik oltás igazolása a közeljövőben kötelező lesz a védettségi igazolás érvényességéhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás