promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így lehet a legkönnyebben legyőzni a másnaposságot egy ausztrál orvos szerint
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pedig sokan azt mondják, hogy pont ezt nem kellene csinálni.

Az utóbbi évek legjobb piálós filmje az egy „Még egy kört mindenkinek” lett, ami nemzetközi filmként be is zsebelte az Oscar-díjat. Az alkotás egy erős tragikomédia, ami azt súgja mindenkinek, hogy nyugodtan lehet inni alkoholt, mert kiváló stresszlevezető, de azért mint mindenben, ebben is tartsuk a mértéket.

Ha túlzásba visszük, akkor jön a macskajaj, ami általában fáradsággal, étvágytalansággal, na meg a legtöbbeknél fejfájással párosul.

Természetesen a tünetek súlyossága az elfogyasztott alkohol mennyiségétől, minőségétől is függ.

Ha valakit megkérdeznek, hogy mi a másnaposság legjobb ellenszere, az a nagymama húsleve mellett biztosan meg fogja említeni a vizet is. Az alkohol dehidratál, így az elvesztett folyadékmennyiséget pótolni kell. Az csinálja jól, aki egy átbulizott este után már lefekvés előtt megiszik egy jó nagy adag vizet.

A módszerek között általában utolsó helyen van a „kutyaharapás szőrével” elv, de dr. Karl Kruszelnicki szerint meg ez az egyik legjobb megoldás, mert az alkoholfogyasztás megakadályozza, hogy a szervezetünk további etanolt bontson le. 

Az ausztrál orvos szokott inni, de csak mértékkel, a módszert pedig nem ajánlja, mert tudja, hogy ez bizony alkoholizmushoz vezet.

Szóval ha belefutunk a másnaposságba, akkor magunkra vessünk, és próbáljunk meg gyorsan regenerálódni.

A végén azért nézzük meg, hogy mit szól ehhez az egészhez Zacher Gábor, aki szerint a „kutyaharapás szőrével” nem megoldás, csak kitoljuk a másnaposságot, ami egyszer úgyis le fog csapni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás