Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagy változás jön az ALDI kínálatában, de minden magyar ember örülni fog neki

Nagy változás jön az ALDI kínálatában, de minden magyar ember örülni fog neki

Élet

Nagy változás jön az ALDI kínálatában, de minden magyar ember örülni fog neki

Élet

Helmeczi Benjamin 11:31

Az ALDI Magyarország újabb lépéssel segíti a hazai élelmiszeripart, egyúttal vásárlóinak is többletértéket nyújt: a vállalat állandó frisshúskínálatának termékei ezentúl csak magyar forrásból érkeznek az üzletekbe, minden frisshús magyar alapanyagból készül.

Az ALDI Magyarország beszerzési politikája a vállalat piacra lépése óta ugyanazokra az értékekre épül: a vásárlók igényeit kiszolgálva a lehető legjobb minőségű árucikkeket kínálja a lehető legkedvezőbb áron és ahol lehet, magyar forrásból vásárolja meg a termékeket.

Ennek a szemléletnek eredményeképp a 2008-as magyarországi indulás óta számos zöldség és gyümölcs, tejtermék és tőkehús magyar termelőktől és feldolgozóktól kerül az áruházlánc polcaira. A hazai beszerzés több szempontból előnyös: egyrészt a fogyasztók a magyar ízlésvilágnak leginkább megfelelő, jól ismert ízű és kiváló minőségű termékek közül választhatnak, másrészt a magyar cégek az ALDI révén stabil és kiszámítható kereslet alapján tudják tervezni a termelésüket, az ALDI-ra pedig megbízható értékesítési partnerként számíthatnak.

Emellett a környezetvédelem szempontjából is fontos lépés a helyi és regionális termelők bekapcsolása az ellátási láncba, hiszen hatékony logisztikával, rövidebb szállítási láncokkal kisebb a beszerzés és az értékesítés karbonlábnyoma.

Az ALDI folyamatosan bővíti választékát, így csak az idei évben 10 termékkel – például sertés-marha darálthússal, pulyka tokányhússal, tanyasi csirketermékekkel és GMO-mentes húsokkal – növelte húskínálatát, a vásárlók már több mint 50 szárnyas-, sertés- és marhahús közül választhatnak az áruházlánc 151 magyarországi üzletében. 2021. októberétől az áruházlánc állandó árukészletét képező, folyamatosan kapható friss, feldolgozatlan szárnyas-, sertés- és marhahús termékek csak magyar beszállítóktól érkeznek az ALDI-ba, akik 100%-ban magyar tartású, vágású és feldolgozású húsokat szállítanak az áruházlánc számára.

„Mostani döntésünk értelmében az állandó frisshús-kínálatunk 100%-ban magyar beszállítóktól érkezik üzleteinkbe, akik számunkra kizárólag magyarországi tartású és vágású állatokat dolgoznak fel. Az általunk értékesített évi mintegy 6000 tonnányi friss magyar hús hazai munkahelyek megőrzését és bővítését teszi lehetővé a húsiparban. Számos termékünk a vágástól számított 24 órán belül már üzleteink hűtőpultjaiba kerül, így vásárlóink valóban friss húsok közül választhatnak. Tovább rövidítjük a szállítási láncot, ami a zöldáram használata és karbonsemleges operatív működésünk mellett a beszerzésünk karbonlábnyomát is jelentősen csökkenti. Hústermékeink ráadásul online is megrendelhetők házhozszállítással, hiszen az ALDI online immár Budapesten, 34 agglomerációs településen, Pécsett, Székesfehérváron, Szegeden és a Balaton partján több településen is elérhető, vásárlóink több mint 3000 termékünk közül választhatnak”

– mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója a vállalat mostani lépéséről.

„A Magyar Húsiparosok Szövetsége üdvözli az ALDI által tett vállalást. Különösen az állattenyésztési ágazatokban most kialakult, rendkívül nehéz piaci helyzetben fontos az, hogy a kiskereskedelmi lánc Sajtóközlemény aldi.hu aktív segítséget nyújtson abban, hogy a fogyasztók a patrióta szolidaritás jegyében a magyar állattenyésztők és a magyar húsipar közös munkájának eredményeként előállított kiváló minőségű friss húsokat vásárolhassák”

– mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke az ALDI lépésével kapcsolatban.

Borítókép: Profimedia