promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddig tarthat a koronavírus-járvány
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szakértők szerint most fog igazán rákapcsolni a negyedik hullám.

Bezárt helyek, távolságtartás, szájmaszk, de még a kijárási tilalom is ott van azok között a szigorítások között, amikkel nagyon tele volt a hócipője az embereknek. Most sok orvos, köztük Zacher Gábor is úgy gondolja, hogy ezekből a maszkviselést vissza kellene hozni zárt térben, hogy ne tudjon magának még jobban utat törni a járvány.

Oroszi Beatrix epidemiológus szerint az lehet a legrosszabb forgatókönyv, ha megjelenik egy új variáns, de remélhetőleg ezt meg fogjuk úszni.

A szerda reggeli friss adatok szerint összesen 1 668 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 838 916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 30 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 448 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 792 757 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 15 711 főre emelkedett. 1 058 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 145-en vannak lélegeztetőgépen.

Az új megbetegedésekért továbbra is a delta vírusmutáns a felelős.

Két hét múlva pénteken már napi kétezer esetre lehet számítani, november végén pedig napi hatezerre – ezt mondta Vattay Gábor fizikus az RTL Híradónak.

Az ELTE járványügyi modellezéssel is foglalkozó tanszékvezetője elsőként a Népszavának beszélt arról, hogy akár áprilisig is elhúzódhat pandémia. A szakember szerint az is probléma, hogy gyengül az oltások hatása és sokan nem kérik a harmadik vakcinát.

A kormány jelenleg csak annyit tett hozzá, hogy felkészültek a negyedik hullámra, és ha kell, akkor további intézkedéseket fognak hozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás