promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vettél ilyen terméket a hálószobádba? Azonnal vidd vissza, mert tüdővérzést is okozhat
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy néz ki a párásítók többsége többet árt, mint használ.

Elég sokan szoktak otthon a hálószobájukban, vagy a lakásban légnedvesítőt használni. Ilyenkor ősszel a többség főleg elő szokta venni őket, amikor szárazabb a levegő a szobában.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) első alkalommal ellenőriztette akkreditált laboratóriumával a légnedvesítők és aromadiffúzorok biztonságosságát, az eredményeket pedig a honlapjukon tették közzé.

A vizsgálódás sokkal messzebbre jutott holmi ködszurkálásnál: a húsz párásítóból mindössze három termék felelt meg a szerkezeti és villamossági követelményeknek. A többi tizenhetet a hatóság leparancsolja az üzletek polcairól.

A készülékek tartályában elszaporodhatnak a penészgombák, ha nincsenek rendszeresen tisztítva. A penészgombák spórái a párologtatott vízzel együtt a levegőbe juthatnak, ami fertőzést vagy mérgezést okozhat.

Enyhébbek között az irritált szem, orrfolyás, köhögés található, a súlyosabb esetben pedig fejfájás, izomgörcs, esetenként akár tüdővérzés is kialakulhat.

Ez megelőzhető lenne azzal, ha a készülék úgy van kialakítva, hogy könnyen tisztítható legyen, ám a forgalomból kivont termékek nem feleltek meg ennek az elvárásnak.

Ide kattintva található meg a lista a termékekről, amiket semmiképpen ne használjunk tovább, és vigyünk vissza a boltba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás