promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A síneken kocsikázott egy férfi, még a rendőr is simán lehülyézte
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

15 hónap börtönt kapott a vagány tettért, amellyel emberéleteket veszélyeztetett, és milliós kárt okozott.

A legedzettebb rendőrök is ritkán láttak olyat, mint ami a közelmúltban történt a közép-angliai Birminghamben. Egy – a sajtó és a hatóságok által is leidiótázott – férfi a terepjárójával a forgalmas Duddeston állomásnál hajtott végig a síneken, amivel óriási közlekedési katasztrófát is előidézhetett volna.

A 31 éves Aaron O'Halloran így is 23 ezer font (mintegy 9 millió forint) kárt okozott a sínek megközölésével, így a hatóságoknak nem maradt más választásuk, mint hogy elfogják és börtönbe csukják.

A férfi nem véletlenül, hanem tudatosan hajtott a vasúti pályára. Áttört egy kaput, majd közel 1 kilométert haladt a síneken a szintén birminghami Aston állomás felé. Mindez a reggeli órákban történt, amikor jelentős a személyforgalom.

Aaron O'Halloran aztán ijedtében otthagyta a Mitsubishi Shogunt (ezen a néven forgalmazzák Angliában a Mitsubishi Pajero-t), majd a vágányokon keresztül el akart menekülni. A hatóságok viszont könnyen a nyomára akadtak a kocsijában hagyott mobiltelefon révén.

Nemcsak a 23 ezer fontos kár okozott fejtörést a vasútnak, hanem az is, hogy a meggondolatlanul vagány tett miatt azon a vonalon 8 órát késtek a vonatok az ominózus napon.

Az elkövetőt végül emberek veszélyeztetése és veszélyes vezetés miatt találták bűnösnek, amit súlyosbított, hogy el volt tiltva a járművezetéstől, ráadásul biztosítása sem volt a SUV-jára. Mindezért 15 hónap börtönt kapott, mellette pedig – méltányosnak mondható – 156 font bírságot róttak ki rá.

A férfi a kihallgatás során nem volt hajlandó magyarázatot adni eszeveszett tettére. Sőt azt is tagadta, hogy ő vezette az autót, amelyről biztonsági kamerás felvétel is készült a síneken haladva.

„Rendkívül veszélyes és értelmetlen cselekedet volt ez O’Halloran részéről, ami komoly rizikót jelentett az utasokra nézve. A büntetés jól tükrözi a bűncselekmény súlyosságát, és most lesz elég ideje gondolkodni az idióta tettén a börtönben”

– fogalmazott keményen a nyomozást vezető rendőr.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás