promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A WHO fontos figyelmeztetést adott ki - Nagy gond lehet a harmadik oltások beadásából!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A WHO főigazgatója, fontos kéréssel fordult a gazdag országok felé. Az év végéig probléma lehet a harmadik oltások felvételével. 

 

Az Egészségügyi Világszervezet szerdai ülésén, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz ismét felkérte a gazdag országokat, hogy az év végéig tartózkodjanak a koronavírus elleni emlékeztető oltásoktól, miután a korábbi hasonló felhívásai többnyire süket fülekre találtak.

A szervezet feje felháborítónak tartja, hogy a fejlett nemzetek már a harmadik oltást adatják be lakosaiknak, miközben a sürgősen vakcinára szoruló országok számára nem jut elegendő oltóanyag. 

"Nem tűrhetem tovább némán, amint a globális oltóanyag-szállítást ellenőrző cégek és országok azt gondolják, hogy a világ szegényeinek be kell érniük a maradékkal".

- fogalmazott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz

Így tehát az eredetileg szeptember végéig tartó moratóriumot az év végéig meghosszabbították az emlékeztető oltásokra. A WHO azért érvel a harmadik oltások beadása ellen, mert szerinte előrébb kellene venni a fejlődő térségek alacsony oltottságú országait, ahová kínálati okok miatt nem jut elég vakcina. Mindezt azért, mert ha ezekben a szegényebb régiókban nem alakul ki magasabb átoltottság, akkor a járvány globális természete nem állítható meg.

A WHO szerint eddig 5,5 milliárd koronavírus elleni védőoltást adtak be, de ennek 80 százalékát a felső és közepes jövedelmű országok kapták. A gazdag országok egy milliárd adag vakcina adományozására tettek ígéretet, de ennek mindössze nem egészen 15 százalékát teljesítették.    

(via: Portfolio)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás