promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz vakcinát kaptál? Mutatjuk, mire számíthatsz a negyedik hullám alatt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy Argentínában végzett vizsgálat alapján a Szputnyik V oltást kapott személyek védettsége fokozatosan erősödik a vakcina beadását követő fél évben.

Az orosz vakcinák forgalmazásáért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap nemrég egy igencsak jó hírt tett közzé a Twitteren, amely szerint az Argentínában elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a Szputnyik V oltóanyagot kapott személyek védettsége fokozatosan erősödik a vakcina beadását követő fél évben.

Ennek oka, hogy a védőoltás által kiváltott antitestek fokozatosan érnek be, megerősödve az immunrendszer általi felismerést elkerülni képes vírusmutációkkal szemben. 

Az antitestek semlegesítő ereje jelentősen megnőtt négy hónappal a Szputnyik V oltás után, a beadást követő 42 nappal mért szinthez képest 

– számolt be róla a portfolio.hu az MTI nyomán.

A cikk szerint a felmérést több argentin intézet és egészségügyi intézmény, köztük a Buenos Aires-i Egyetem, valamint az amerikai Missouri államban lévő St. Louis Washington Egyetemének kutatócsoportja végezte. 

A tudósok megállapították, hogy a koronavírus tüskefehérjéje elleni IgG-antitestek számának fokozatos csökkenése ellenére a szervezet ellenállóképessége növekedett, különösen a béta és gamma változatokkal szemben.

(MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás