promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem aprózták el, egy nőt az összes Tescóból kitiltottak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon mit kell elkövetni ahhoz, hogy valaki ilyen szigorú büntetést kapjon?

Egy 36 éves nőt Anglia összes Tesco áruházából kitiltottak, miután édességet, kutya- és macskaeledelt, valamint minőségi Moët pezsgőt lopott. A bíróságnak később azt vallotta, hogy adós maradt a kábítószer áráért egy dílernek, és ezekkel a cuccokkal akart fizetni.

A kitiltás két évre szól, és azért is ilyen szigorú a büntetés, mert a lebukása után nem akart együttműködni a biztonsági őrökkel. A nő úgy gondolta, hogy egy üveg tej vásárlásával fedezi a lopását, de ügyetlenül csinálta, így hamar lelepleződött.

A kasszánál rögtön kiszúrták, hogy a szatyra tele van lopott termékekkel, amelyek összértéke 91 fontra (nagyjából 37 ezer forintra) rúgott. Ez nem olyan tekintélyes summa, de ezek szerint nem volt kitől kölcsönkérnie, hogy kiegyenlíthesse a tartozását.

A bolti szarkának – mint kiderült – nem ez volt az első esete a rendőrséggel. Kilenc másik bűncselekmény száradt a lelkén, igaz, ezek közül hét lopás volt, vagyis pitiáner elkövetőről van szó.

A védőügyvéd a többszörös visszaeső nő mentségéül csupán annyit tudott felhozni, hogy kábítószer-függősége miatt már felvételét kérte a sunderlandi segítő szolgálathoz, ahol megpróbálják megszabadítani addikciójától.

A kokaint és heroint egyaránt használó elkövető elmondta, hogy naponta mintegy 20 fontot (8000 forintot) költ drogokra. A legutóbbi lopás elkövetésekor is kábítószer hatása alatt állt, illetve a dílertől való félelme miatt sem volt beszámítható állapotban.

Bár ez az érvelés nem igazán erős, az ügyvédnek végül sikerült annyit elérnie, hogy ügyfelét csupán 24 hónapra tiltsák ki a szigetország összes Tescójából, 9 hónapig pedig elvonókúrára kell járnia.

A nő anyagilag sem járt túl jól, hiszen 95 font kártérítést, illetve 85 font bírósági költséget kell kifizetnie. Kérdés, hogy ezt honnan teremti elő, amikor a drogkereskedőnek is lopásból próbálta megadni a tartozását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás