Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nem aprózták el, egy nőt az összes Tescóból kitiltottak

Nem aprózták el, egy nőt az összes Tescóból kitiltottak

Élet

Nem aprózták el, egy nőt az összes Tescóból kitiltottak

Élet

Promotions 08:08

Vajon mit kell elkövetni ahhoz, hogy valaki ilyen szigorú büntetést kapjon?

Egy 36 éves nőt Anglia összes Tesco áruházából kitiltottak, miután édességet, kutya- és macskaeledelt, valamint minőségi Moët pezsgőt lopott. A bíróságnak később azt vallotta, hogy adós maradt a kábítószer áráért egy dílernek, és ezekkel a cuccokkal akart fizetni.

A kitiltás két évre szól, és azért is ilyen szigorú a büntetés, mert a lebukása után nem akart együttműködni a biztonsági őrökkel. A nő úgy gondolta, hogy egy üveg tej vásárlásával fedezi a lopását, de ügyetlenül csinálta, így hamar lelepleződött.

A kasszánál rögtön kiszúrták, hogy a szatyra tele van lopott termékekkel, amelyek összértéke 91 fontra (nagyjából 37 ezer forintra) rúgott. Ez nem olyan tekintélyes summa, de ezek szerint nem volt kitől kölcsönkérnie, hogy kiegyenlíthesse a tartozását.

A bolti szarkának – mint kiderült – nem ez volt az első esete a rendőrséggel. Kilenc másik bűncselekmény száradt a lelkén, igaz, ezek közül hét lopás volt, vagyis pitiáner elkövetőről van szó.

A védőügyvéd a többszörös visszaeső nő mentségéül csupán annyit tudott felhozni, hogy kábítószer-függősége miatt már felvételét kérte a sunderlandi segítő szolgálathoz, ahol megpróbálják megszabadítani addikciójától.

A kokaint és heroint egyaránt használó elkövető elmondta, hogy naponta mintegy 20 fontot (8000 forintot) költ drogokra. A legutóbbi lopás elkövetésekor is kábítószer hatása alatt állt, illetve a dílertől való félelme miatt sem volt beszámítható állapotban.

Bár ez az érvelés nem igazán erős, az ügyvédnek végül sikerült annyit elérnie, hogy ügyfelét csupán 24 hónapra tiltsák ki a szigetország összes Tescójából, 9 hónapig pedig elvonókúrára kell járnia.

A nő anyagilag sem járt túl jól, hiszen 95 font kártérítést, illetve 85 font bírósági költséget kell kifizetnie. Kérdés, hogy ezt honnan teremti elő, amikor a drogkereskedőnek is lopásból próbálta megadni a tartozását.

Borítókép: Profimedia