promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az amerikai orvosoknak a Facebook lett a vesztük
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kellemetlen, amikor a főnököd a Facebook posztjaid alapján ítél meg. 

 

 

 

Egészen elképesztő dologról számolt be az Index, ami miatt rengeteg orvos elveszítette a munkáját Amerikában. A koronavírus-világjárvány kezdetekor dr. Lin már 17 éve dolgozott a Washington állambéli St. Joseph's kórház sürgősségi osztályán. A járvány persze sok új, addig ismeretlen dologgal járt, ami több kórházat is felkészületlenül ért. Az orvos több ötletet is felvetett az osztály vezetése számára, de minden alakommal süket fülekre talált, így Facebook-oldalán osztotta meg a gondolatait. 

Ezt viszont nem kellett volna, ugyanis Néhány nap múlva közvetlen felettese megkérte, hogy távolítsa el a posztokat. Lin ezt megtagadta, és innentől kezdve biztos volt benne, hogy kirúgják. Igaza is lett. Néhány nappal később, tíz perccel munkaidejének kezdete előtt kapott egy SMS-t, melyben tudatták vele, hogy nem kell munkába állnia. 

A kórház orvosigazgatója, dr. DeCarlo annyit mondott el az ügyben, hogy szerinte lett volna a lehetőség dr. Lin számára, hogy aggodalmát az igazgatósággal közölje, ne pedig a Facebook-olvasótáborával.

Sajnos nem dr. Lin az egyetlen orvos, aki a Facebook-oldala miatt köszönheti az elbocsájtását. Dr. Samantha Houston Mississippi államban, aki védőmaszk adományozását kérte közösség oldalán, de szintén kirúgták a véleményalkotása miatt.

Arizonában dr. Cleavon Gilman ügye kavarta a legnagyobb port. Gilman veszte nem a Facebook lett, hanem a Twitter, ahol a műszakja végén kiposztolta, hogy egész Arizona államban sincs egyetlen szabad, intenzív osztályos ágy sem, ezért nem tud mit kezdeni a kritikus állapotban levő betegeivel.

Másnap viszont nem engedték be a kórházba a férfit. A lap arról is beszámolt, hogy sztori később megjelent Arizona legnagyobb hírlapjában, majd Oprah Winfrey, Amerika egyik legbefolyásosabb televíziós személyisége felajánlotta, hogy dr. Gilman és családja számára üdülést fizet. Oprah-t pedig Joe Biden követte, aki telefonon is beszélt az orvossal, és hősnek nevezte. 

Később a kórház felajánlotta, hogy visszaveszi az orvost. 

[[cikk3]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás