promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha összeesküvésben halt meg Diana hercegné, máig jól titkolják
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A párizsi autóbaleset körülményei gyanúsak voltak, sokan a brit királyi családot sejtették mögötte.

Júliusban lenne 60 éves Diana walesi hercegné, aki 1997-ben szenvedett halálos autóbalesetet Párizsban. A kerek jubileum kapcsán sokan megszólaltak már a szépséges nő hajdani környezetéből, az egyik legérdekesebb megszólalás azonban kétségkívül az egykori testőre nevéhez fűződik.

Trevor Rees-Jones természetesen ott volt azon a végzetes augusztusi napon is Dianával, és ő lett a gyanús karambol egyetlen túlélője. Az eset után újjá kellett építenie a karrierjét, és jelenleg az AstraZeneca biztonsági vezetőjeként dolgozik.

Fotók: Profimedia

A férfi a Mercedes anyósülésén ült, és beszorult a roncsba, de sikerült őt kiszabadítaniuk a tűzoltóknak. Tíz napig tartották kómában, és súlyos fejsérülésekkel többször is megműtötték. 150 titándarabka segítségével, régi fotók alapján rekonstruálták az arcát, hogy hasonlítson korábbi önmagára.

Később memóriazavarok is felléptek nála, de ma már vissza tudja idézni a vele történteket, sőt 2000-ben könyvet is írt a tragikus esettel kapcsolatban. Volt olyan részlet, amit 20 éven keresztül titkolt, de aztán újabb konkrétumokkal állt elő.

Párizsban mintegy 30 paparazzi szegődött a nyomukba, ezért kellett 100 km/h sebességgel elszáguldaniuk a Mercedesszel. Trevor Rees-Jones számára sokáig az volt az utolsó felidézhető pillanat, amikor a Ritz szállónál beszálltak a kocsiba, ezek szerint tehát az utána következő 4 perc történései hosszú időre kiestek.

„Én volnék az egyetlen, aki meg tudná mondani az embereknek az igazságot, de semmire sem emlékszem. Minden olyan könnyű lenne, ha emlékeznék”

– állapította meg keserűen egy 2000-ben készült interjúban. Nagyjából 8 évvel később aztán mégiscsak előjöttek a dolgok. A testőrnek eszébe jutott, hogy megálltak egy közlekedési lámpánál, és ekkor jobbra megpillantott egy motorost.

„Arra is emlékszem, hogy a baleset után valaki nyögött, és kimondta a Dodi nevet. Nem tudom, ki lehetett, de úgy tűnt, hogy női hang volt, így alighanem Diana hercegné beszélt”

– idézte fel a sokkoló pillanatokat a férfi. Akkoriban azt beszélték, hogy Diana filmproducer szeretője, Dodi al-Fayed feleségül akarja venni a szépséges nőt, a karambol pedig a brit érdekeket védő MI6 ügynökök műve lehetett. Az összeesküvés-elméletet máig nem tudták bizonyítékokkal alátámasztani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás