promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy menő falu, ahol mindenki méregdrága sportkocsikkal jár
Borítókép:  Jordan Belsham
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nyugi, nem magyar településről van szó, viszont korábban Beckham is itt lakott.

Nem mindennapi falucska a Manchestertől délre lévő, alig 5000 lakosú Alderley Edge. Lakosai többsége ugyanis tehetős ember (főleg focisták, zenészek), és így már nem is csoda, hogy az utakon szinte csak méregdrága sportkocsik futnak. Bizarr látvány, az egyszer biztos!

A jelenség annyira meghökkentő, hogy az utóbbi időkben szinte egy egész iparág épült rá, a turisták özönlenek a településre, hogy élőben láthassanak egy-egy ritka járgányt. Nem is kell csalódniuk, hiszen itt egymást érik a Lamborghinik, Bugattik, McLarenek.

Maga a település sem piskóta, Cheshire megye úgynevezett arany háromszögében fekszik, ami azt jelenti, hogy a házak átlagára nagyjából 800 ezer fontra tehető (ami magyar pénzben 322 millió forintnak felel meg) – csak a jó ég tudja, miért.

A Mirror megszólaltatta a 23 éves Jordan Belshamet, aki évek óta jár ide sportkocsikat fényképezni, sőt már egy 14 ezer követővel rendelkező Instagram-oldalt is indított a képgyűjteményéből.

„Imádom, hogy kijövök ide, és sohasem tudom, mit fogok éppen lencsevégre kapni. Az biztos, hogy a világ legjobb kocsijait”

– áradozott a srác. Londont is kedveli, bár a főváros ebből a szempontból (is) túlságosan nagy. Itt viszont szó szerint a helyükbe jönnek az autók. Alkalmanként 100 elszánt kocsiőrült is üldögél a fűben, hogy a legjobb képeket készíthesse el.

Jordan nagyiparban űzi a hobbiját, hiszen hétvégenként napi 10-11 órát is eltölt a faluban. A helybéliek nem is nagyon értik a dolgot, többnyire azt hiszik róla, hogy hírességekre vadászó paparazzo.

A fiatalember jelenleg egy 400 fontért vett Ford Focust hajt, de az a nagy álma, hogy vásároljon magának egy Lamborghini Aventadort, potom 271 ezer fontért. A csúcstalálata egy Zonda F Carbon Edition sportkocsi, amelyből az egész világon összesen 25 darab létezik, de a faluban az is megfordult.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás