promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hullámvölgyben a kapcsolatod? Így dobd fel a szerelmi életedet!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem meglepő, hogy a koronavírus miatti összezártság kikezdte a kapcsolatotokat. Míg az első lezárás alatt örültünk, hogy több időt tölthetünk a párunkkal, pár hónap után már nem láttuk csupa rózsaszínben a non-stop együttlétet. Ha ti sem vagytok éppen a topon szerelem-ügyileg, íme, néhány praktika, amivel visszahozhatjátok a tüzet.

Miért szerettél bele?

Lehet, hogy az örökös együttlét miatt már az is zavar, ahogyan a párod eszik, de ahelyett, hogy ezen kattognál, inkább tudatosan próbálj arra gondolni, mi mindent szeretsz benne. Vedd észre újra a jó tulajdonságait, hiszen nem véletlenül választottad őt annak idején. Írj egy listát csak a pozitív oldaláról, és kérd meg ugyanerre a párodat is! Meglátod, hamar újra egymásra hangolódtok, ha átbeszélitek, miért vagytok fontosak egymásnak.

Randizzatok!

Végre itt a jó idő – szerencsés esetben védettségi igazolványotok is van –, jelöljetek ki minden héten egy napot, ami csak rólatok szól! Ha gyerekek is vannak, szervezzetek be segítséget, hogy csak kettesben legyetek. Nem kell világraszóló wellness-hétvégében gondolkodni, az is elég, ha kirándultok egyet, vagy beültök egy kellemes vacsira valahová. Lényeg, hogy tartalmasan, egymásra figyelve, végre ne a négy fal között töltsétek ezt az időt.

Empatikus kommunikáció

Feszült helyzetben hajlamosak vagyunk a másikat hibáztatni, ha valami nem úgy alakul, ahogy elképzeltük. Ahelyett, hogy belemennél bármilyen kapcsolati játszmába, először fogalmazd meg, mi az, ami bánt vagy idegesít. Nem kell magadban tartani a bosszúságot, de ahelyett, hogy a párod fejére olvasnál mindent, inkább mondd el, milyen érzéseket vált ki belőled a viselkedése. Add tudtára azt is, mi esne jól! Az empatikus kommunikáció titka abban rejlik, hogy a saját érzéseidet nem veheti támadásnak a másik, ezért próbálja megérteni a helyzetet. Kérdezz rá nyugodtan arra is, ő hogyan érzi magát, min szeretne változtatni. Ez a fajta beszélgetés segít abban, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz, fokozza az intimitást, a bizalmat.

Szex a lelke mindennek?

Nem olyan könnyű hangulatba jönni, ha állandóan együtt vagytok. Muszáj valahogy feldobni az együttléteket! Ha már túl vagytok az új pózokon, „játékszereken”, érdemes bevetni a szex-társasjátékokat. Nagyon sok féle kapható már, de ti is készíthettek házilag. Egyszerűen írjatok egymásnak kis kártyákat, mi mindent szeretnétek, hogy megcsináljon a másik. Lényeg, hogy szárnyaljon a fantázia! Felváltva húzzatok a pakliból. Az elején még elképzelhető, hogy röhögésbe fullad az akció, de ez is jó, hiszen oldja a feszültséget. Néhány kártyalap után garantált, hogy nem a nevetgéléshez lesz kedvetek, ha valami egészen máshoz…

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás