promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas dolgot közölt a Lidl, ami mindenkit érint az országban
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Online visszaélésekre és csaló profilokra figyelmeztet a Lidl.

A Lidl Magyarország egy közleményben hívta fel nemrég az emberek figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon megnövekedett a vállalat nevében történő visszaélések száma, amelyek különböző módokon próbálják megtéveszteni a Lidl vásárlóit.

A vállalat közleményét változtatás nélkül közöljük!

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az utóbbi időszakban rendkívül megnövekedett a közösségi média felületeken a Lidl Magyarország nevében történő online visszaélések száma, melyekben márkánk védjegyeit, valamint szolgáltatásait – így pl. a Lidl logót vagy éppen az újonnan bevezetett Lidl Plus alkalmazást – felhasználva igyekeznek megtéveszteni a vásárlóinkat.

Ezen megtévesztő oldalak és profilok közös jegyei, hogy a hamis oldalakat vállalatunk logóját, valamint egyéb márkajegyeit felhasználva hozzák létre, hogy azok hitelességét erősítsék. Emellett a Lidl Magyarország márkanévre utaló névvel látják el őket, abban minimális módosítást téve (így pl. ékezetek kihagyása, extra betűk beillesztése).

További gyanúra adhat okot, ha a meghirdetett nyereményjátékok, illetve a csaló oldalak által kezdeményezett privát üzenetek szövegezése helytelen nyelvezettel megírt, feltehetően fordítóprogrammal készített szöveget tartalmaz, emellett egy külső oldalra vezet és regisztrációra, személyes-, valamint bankkártyaadatok megadására szólítja fel a felhasználót a nyeremény fejében.

Minden szükséges lépést megteszünk a csaló profilok eltávolítása érdekében, ugyanakkor vásárlóink megóvása érdekében közzétesszük azon csaló közösségi média oldalak és profilok elérhetőségét, melyeket vállalatunktól függetlenül, megtévesztési szándékkal hozták létre.

A Lidl nyilvánosságra hozta azoknak a csaló profiloknak a listáját, akikről tudomásuk van. Ezeket IDE KATTINTVA olvashatjátok.

Arról, hogy milyen ismertetőjegyek segíthetnek a Lidl hivatalos felületeinek azonosításában, további információkat találhattok a Lidl Magyarország hivatalos Facebook oldalán, valamint Instagram oldalán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás