promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hasznos trükkök egy minden hájjal megkent légiutas-kísérőtől
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fogadd meg a tanácsokat, ha nem akarod, hogy rémálom legyen a repülésből.

Ha egy jó ideje már nem is repülhetünk, néhány hasznos utazási tanácsot azért megszívlelhetünk. Különösen akkor, ha azok minden hájjal megkent légiutas-kísérőktől érkeznek. Legutóbb egy Kat Kamalani nevű amerikai hölgy útmutatásai kezdtek villámgyorsasággal terjedni a közösségi médiában.

Véleménye szerint a repülőkön az első nagyobb vitát az szokta kirobbantani az utasok között, hogy kihez melyik kartámasz tartozik.

„Ha középen ülsz, a tiéd mind a két kartámasz. Szóval az ablak mellett ülő elégedjen meg a kilátással és a külső kartámasszal, a folyosó mellett ülőnek pedig legyen elég a belső, és az, hogy bármikor szabadon mozoghat”

– igazította el TikTok-követőit a stewardess. A fentiek értelmében alighanem sokaknak rossz hír, hogy kizárólag az ablak mellett ülő döntheti el, mi legyen a kilátással. Ha úgy tartja kedve, egész idő alatt lehúzva tarthatja a napellenzőt.

Hasonlóan érzékeny téma az ülések hátratolása. Katnek erről az a „népszerűtlen” véleménye, hogy nyugodtan mozgathatja mindenki a maga székét.

„Miért is ne? Fizettél az ülésedért, a légitársaság pedig elvileg úgy tervezte meg, hogy bármikor hátradönthesd, hátratolhasd”

– indokolta meg a hölgy. Jó tanácsokat egyébként nemcsak tőle kaphatunk, számtalan hasznos útmutató született már a repülőutakkal kapcsolatban. Párat érdemes ezek közül is megfontolni:

  • Ne igyál vizet a gép csapjaiból. Elvileg szabad, de nehéz tisztán tartani a tartályokat, vagyis baktériumok lehetnek bennük.
  • Ne használd az ülések zsebeit. A mobiltelefonodat, a kedvenc könyvedet, az irataidat biztosan ott felejted.
  • Legyél udvarias a becsekkolásnál. A goromba utasokkal már a pultnál ki tudnak szúrni, gyerekek környékére teszik az ülőhelyeiket, így a repülés rémálom lesz.
  • Ülj hátra, és jobb kiszolgálást kapsz. A gépeken általában nincs elég párna, füldugó, takaró, ezért az elöl ülőknek nem szívesen adnak, nehogy a mögöttük utazók is kedvet kapjanak ezekhez.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás