promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majdnem tragédiába torkollt ez a „szerencsés” dobás
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ne dobj semmit a repülőgép turbinájába repülés előtt - tartja a mondás, de van, aki ezzel nem foglalkozik.

Repülőgépet építeni nem egyszerű, sok ember, sokáig tanul azért, hogy végül, halandó ember számára csodálatos módon, ezek a hatalmas gépek fent maradjanak az égen. Rengeteg bonyolult rendszert kell összehangolni ehhez.

Az egyik legfontosabb a repüléshez a gép turbinája, amit úgy alakítanak ki, hogy bírja az extrém hőséget, hideget. Ám valamilyen idegen tárgy - legyen az egy nagyobb testű madár - elegendő lehet a balestehez.

Ugyanakkor vannak olyanok, akik ezekkel nem is foglalkoznak, és azt gondolják, hogy jó ötlet érméket dobálni a turbinába, mielőtt felszállunk a gépre, az pedig 10 ezer méter magasra száll velünk. Ám vannak olyanok, akiknek fontos a babona, és a jó szerencse iránti vágyát nem éli ki annyiban, hogy figyel arra, hogy jobb lábbal keljen ki az ágyból, hanem fogta és hat kis piros papírba csomagolt érmét dobott a gép motorjába.

Így történt az eset nemrég Kínában. Maradjunk annyiba, hogy nem ez a legjobb ötlet... Nagy bajt okozhattak volna a hajtóműbe dobott érmék. 

Wang, aki a motorba dobta az érméket, sima felszállást és utazást kívánt a gépnek. Ugyanakkor, ezzel az egy, gyors mozdulattal az egész utazást szabotálta - számolt be az esetről az iflscience. Szerencsére, a felszállás előtti ellenőrzés során, még a földön észrevették az "érmegyűjteményt", és leállították a felszállás előkészítését. A szerencsére vágyó férfit a hatóságok őrizetbe vették, utastársainak pedig másnap reggelig várniuk kellett az utazással, amíg a személyzet biztonságossá tette a gépet.

Bármilyen fura dolognak tűnik, nem ez az első, hogy a szerencsés repülésért érméket dobnak a motorba az emberek. Legutóbb 2019-ben történt ilyen, akkor a tettesnek 17 ezer dollárt kellett fizetnie a szerencséjéért.

A bíróság ugyanakkor kitért arra is, hogy a cégeknek teljesen világossá kell tennie az utasok számára, hogy tilos érméket dobni a gépbe, hiszen eddig hiányoztak ezek a jelzések.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás