promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Színterápia – Randi vagy állásinterjú? Öltözködj a színek erejével!

Színterápia – Randi vagy állásinterjú? Öltözködj a színek erejével!

Élet

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden egyes szín különböző rezgéssel rendelkezik, melyek eltérő módon hatnak ránk. Attól függően, melyik területet szeretnéd erősíteni az életedben vagy milyen hatást kívánsz kiváltani a környezetedből, más-más színű ruhadarabot érdemes viselned.

Piros: A vörös az önbizalom színe. Ha magabiztosabbnak szeretnél tűnni, viselj bátran ilyen színű ruhát. Mégsem érdemes piros felsőben állásinterjúra menni, mert nemcsak a határozottságot fokozza, hanem a szexuális kisugárzásodat is. A vörös szín ugyanis növeli a szexuális vágyat, a szenvedélyt. Randevúra tökéletes választás. A piros emellett jó hatással van bizonyos betegségekre is: serkenti a vérkeringést, beválhat felsőlégúti megbetegedések esetén is.

Kék: A kék a nyugalom színe, segít csökkenteni a stresszt. Így, ha tudod, hogy olyan helyzetben kell megfelelned, ami feszültté tesz, érdemes a kék árnyalatú ruháid között válogatni. Ha tisztán szeretnél látni egy adott problémát, akkor is a kék szín a megfelelő. Csökkenti a szervezetben lévő gyulladást, és segít egyes bőrproblémák kezelésében is.

Zöld: A természet, a megújulás, az életerő színe. Viselj zöldet, ha fáradtnak érzed magad, mert felpörget, energiával tölt fel ez a dinamikus szín. A zöld emellett javítja a keringést, a szívműködést.

Sárga: A boldogság és az életöröm színe. Ha egy kis vidámságra vágysz, vagy a környezeted szeretnéd jobb kedvre deríteni, válassz ilyen színű ruhát! A citromsárga erősíti az immunrendszert, jótékony hatással van a gyomorra, és fokozza a koncentrációt.

Narancssárga: A narancssárga növeli az önbizalmat, pozitív energiákkal tölt fel. Erősíti az immunrendszert, segít a kapcsolati problémák feloldásában. Fokozza a munkahelyi kreativitást, így, ha nem is viselsz állandóan narancsszínű ruhadarabot, érdemes az íróasztalodon elhelyezni néhány narancsos árnyalatú tárgyat vagy virágot.

Lila: Az egyik legerősebb hatású szín, ami egyensúlyt teremt, elfogadásra késztet, ezért hasznos lehet vitás helyzetekben. Ha rossz alvó vagy, segíthet egy lila színű pizsi vagy hálóing. Javítja  a memóriát, csökkenti a gyulladást.

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás