promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Terápiás malac fogadja az utasokat a reptéren – videó
Borítókép:  CBS
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Juliana névre hallgató koca segít csökkenteni az izguló utasoknak a stresszt.

A San Francisco-i nemzetközi repülőtéren fogadja az utasokat Juliana, a malac, akit gazdája, Tatyjana Danilova Lilou becenéven szólítja. A koca terápiás állat lett, vagyis a kutyákhoz hasonlóan segít csökkenteni az izguló utasoknak a stresszt. Az idegességét csillapítani óhajtó utas megsimogathatja a kis röfit.

Juliana három éve már töltött pár hetet a reptéren próbaképpen, de gazdája és a repülőtér között csak most született szerződéskötés. Ennek értelmében a Juliana a város kutyakiképző központjában némi oktatáson-szoktatáson esik át, és ettől kezdve az ideges utasoknak arra is lehetőségük nyílik, hogy a koca akár közvetlenül a beszállásig elkísérje őket.

 

Juliana, ahogy a videón is látszik, nagyon illedelmes, megtanították akkor röfögni, amikor köszöntenie kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is.

Ha nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana a gazdájával él San Francisco belvárosának egyik lakásában. Saját ágya és diétája van, és naponta sétáltatják, nyakörvvel. Állítólag szívesen tölti az időt emberek társaságában.

A terápiás állatok megszokottak sok amerikai repülőtéren, igaz, elsősorban kutyákat „foglalkoztatnak” erre a célra, de a sertések sem teljesen szokatlanok. New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként teljesít szolgálatot Szalonna, a koca.

Magyarországon eddig csak terápiás macskáról hallottunk, aki egy szekszárdi könyvtárban durmol és dorombol a könyvek között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás