promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Féltékeny vagy? Adunk 5 jó tanácsot, hogy megkönnyebbüljön a lelked
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok szerelmest gyötör ez az érzés, de van rá megfelelő gyógyír.

A féltékenység természetes emberi tulajdonság. Egészen normális, hogy birtokolni akarjuk, akit szeretünk, de ennek a birtoklásnak a foka, mértéke már egyáltalán nem mindegy. Bármennyire is ragaszkodunk a párunkhoz, hagyni kell számára saját időt, amikor magával foglalkozhat. Kávézni megy a barátaival, nélküled? Ne aggódj emiatt, legyenek neked is néha külön programjaid.

Bízz a párodban,

és hidd el, hogy a külön töltött órák csak megerősítik a kapcsolatot. Szükséged van még néhány jó tanácsra? Íme!

1. Keresd meg a féltékenység gyökerét! Talán azért bújt beléd a kisördög, mert legutóbb is pórul jártál? Új baráttal kezdett lógni az előző párod, és elszerették tőled? Beszéljétek meg a szituációt őszintén, nyugodtan, mert lehet, hogy a párod nem is érzékeli a problémádat. Sőt, az is lehet, hogy néha őt is nyomasztja a féltékenység, ezeket a gondolatokat tehát érdemes feltárni.

2. Beszélgess egy megbízható, régi baráttal! Lehet, hogy csak beképzeled magadnak a párod kilengéseit, érdemes tehát egy higgadt kívülálló véleményét is kikérni. Közben alkalmad nyílik arra, hogy ne csak folyton a párodon lógj. Ne töprengj állandóan a kapcsolatotokon, csak élvezd!

3. Nézd a teljes képet! A féltékenység sokszor egy apró mozzanat felnagyításából ered. Valakivel szokatlanul kedves volt a párod? Lehet, hogy ez csak a munkája miatt történt így. Te még sohasem viccelődtél, nevetgéltél egy fontos ügyféllel? Szerinted bárki bármikor hajlandó lenne rögtön feladni egy régi, jól működő kapcsolatot, csak azért, mert az aktuális beszélgetőtársa szimpatikus számára? Ugyan már, ennél azért jobban bízz a partneredben!

4. Bízz magadban! Rengeteg olyan értékes tulajdonsággal rendelkezel, amelyek miatt a párod beléd szeretett. Ne légy kishitű, tudatosítsd magadban, hogy sokat érsz. Azt hiszed, hogy az „új idegen”, akire féltékeny vagy, egy főnyeremény lenne a párodnak? Ne viccelj! Senki sem főnyeremény, egy kapcsolat felépítése mindig izzadságos munka.

5. Adj időt magadnak a gondolkodásra, lenyugvásra! Súlyos féltékenységi roham gyötör? Írd le, mit érzel, és mi annak az oka. Sétálj egyet, ha szép az idő. Távolodj el kicsit a problémától, ne őrlődj rajta folyton. Csinálj 10 percig olyat, amit igazán szeretsz és megnyugtat. Légy kiegyensúlyozott, szeress önzetlenül, és a párod még jobban szeretni fog!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás