promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így üzennek szeretteink a túlvilágról – Igaz történetek!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Maguktól felkapcsolódó lámpák, különös álmok… Csak néhány példa arra, hogyan próbálnak haláluk után kapcsolatba lépni velünk elhunyt hozzátartozóink. Az alábbi beszámolók szereplői megpróbáltak ugyan racionális magyarázatot találni a furcsa eseményekre, de végül inkább szép ajándékként könyvelték el azokat.

Elköszönt a szellem

Éva (42): Nagyon szerettem a középiskolai angol tanáromat, aki Skóciából költözött Magyarországra. Már egyetemre jártam, amikor egyik éjszaka azt álmodtam, hogy a régi iskolám folyosóin sétálok. Egyszer csak odajött hozzám az angol tanárom. Sírt, majd átölelt, és azt mondta, nagyon sajnálja, de most el kell búcsúznia tőlem, visszamegy Skóciába. Másnap hívott az egyik volt osztálytársam a tanárunk halálhírével. A temetése Skóciában volt. A mai napig nem tudom, hogy csak megéreztem a halálát, vagy tényleg az ő szelleme köszönt el tőlem. Szeretném azt hinni, hogy az utóbbi.

Fényjelek

Barbara (41): Édesapám váratlanul hunyt el szívrohamban. Nagyon közel álltunk egymáshoz, elképesztően megrázott a halála. Amikor aznap hazautaztunk anyukámhoz, a gyerekkori szobámban egyedül maradtam kicsit. Azt kértem akkor magamban apukámtól, hogy ha lát minket, ha még itt van velünk, akkor üzenjen valahogy: kapcsolja fel a lámpát! Nem történt semmi. Aznap éjszaka arra ébredtem, hogy a villany le-, és felkapcsolódik. Ez megismétlődött egy párszor, majd teljes sötétség lett. Nagyon megijedtem, próbáltam újra felkapcsolni a lámpát, de az egész házban nem volt áram. A férjem az ágyban ült, teljes döbbenetben. Azt mondta, mielőtt felébredtem, már percek óta fel-, lekapcsolódott a lámpa. Biztos vagyok benne, hogy apukám hallotta a kérésem, és így üzent nekem.

Váratlan telefonhívás

Balázs (36): A szülinapom reggelén arra ébredtem, hogy megcsörren a telefonom. Elképedve láttam a kijelzőn édesapám nevét, mintha ő hívott volna. Akkor már fél éve halott volt... Próbáltam visszahívni, hogy lássam, esetleg valaki más használja az ő régi számát, de a vonal másik végén csak azt hallottam: a számon előfizető nem kapcsolható. Ez volt a legszebb születésnapi ajándékom!

Reggeli ébresztő

Teri (74): Egyik este elfelejtettem beállítani az ébresztőórámat. Reggel arra ébredtem, hogy édesanyám szólongat: ideje felkelni, mert elkések a munkából. Csakhogy anyu évekkel korábban hunyt el. Amikor magamhoz tértem, a szél kinyitotta, majd becsapta az ablakot, pedig emlékszem, hogy este zárva volt, mikor lefeküdtem aludni. Anyunak köszönhetem, hogy aznap időben beértem az irodába.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás