Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nevetni fogsz! Kiderült, melyik az Instagram legszexibb madara

Nevetni fogsz! Kiderült, melyik az Instagram legszexibb madara

Élet

Nevetni fogsz! Kiderült, melyik az Instagram legszexibb madara

Élet

BV 09:09

Ha valaki megkérdezte volna tőlünk, szerintük melyik madárfajta lesz az Instagram következő sztárja, bizonyára kevesen gondoltunk volna a közönséges bagolyfecskére, amely fatörzsekhez hasonló színű tollazatával könnyedén beleolvad a fák erdelyébe. A tudomány azonban egyértelmű döntést hozott. A bagolyfecskék a legszexibb madarak.

A múlt héten publikált tanulmányból kiderül, hogy a német kutatók kilenc népszerű madárfotós Instagram-fiókjának közel 30 000 madárfotóját elemezték egy algoritmus segítségével, amely rögzítette, hogy mely képek voltak a legkedveltebbek a felhasználók körében.

A tanulmány célja igen egyszerű volt: rájönni, hogy mi tesz nagyszerűvé egy madárfotót.

A vizsgálathoz használt algoritmus meglepő módon az Ausztráliában és Délkelet-Ázsiában őshonos, kócos kinézetű, morcos tekintetű kis babolyfecskéket hozta ki abszolút győztesként, akik így megnyerték

„az Instagram legesztétikusabb madarainak” rangos címét.


Forrás: Profimedia

A bagolyfecskék – nevük ellenére – voltaképpen nem igazi baglyok, ugyanis a lappantyúalakúak rendjébe tartoznak, viszont kínézetük és életmódjuk valóban sok tekintetben hasonlatossá teszi őket névrokonaikhoz. 


Forrás: Profimedia

Alapszínük általában ezüstös szürke, amit számos sötétebb és vöröses folt, petty és csík tarkít. Csőrük sötét, olajzöldes színű, tollazatuk a fatörzsek mintázatát idézi, így teljesen beleolvadnak a környezetükbe – álcájukat egyedül a nagy, sárga szemek törik meg. 

Borítókép: Profimedia