promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi csinálhatunk másképp, miután beoltottak minket koronavírus ellen?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mekkora védelmet nyújtanak a koronavírus-vakcinák, és milyen kedvezmények járnak a védőoltás beadatását igazoló kártyával? 

Eddig Magyarországon több mint 3 millió 300 ezren kapták meg valamelyik COVID-19 vakcinának legalább az első adagját, ami azt jelenti, hogy ha 10 milliós lakossággal számolunk, akkor az ország 33 százalékban be van oltva a vírus ellen. A beoltottak közül sokakban felmerülhet a kérdés, vajon biztonságos-e visszatérni a régi életünkhöz, amennyire lehet, például rendezhetünk-e beltéri összejöveteleket a barátainkkal, vagy meglátogathatjuk-e a nagyszülőket. 

A szakértők azonban világszerte türelemre intik a lakosságot. 

„Az első vakcina valóban jó védelmet nyújthat, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy rengeteg új változat terjedt el mindeközben. Azt pedig nem igazán tudjuk, hogy a védőoltások mekkora védelmet nyújtanak a mutánsokkal szemben.” 

– mondta Dr. Stephen Hoption Cann, a British Columbia Egyetem klinikai kutatási etikai testületének elnöke a globalnews.ca online hírportálnak. 

Akkor mit csinálhatunk másképp, miután beoltottak minket?

Az orvosok szerint egyelőre semmit. Legalábbis addig, amíg a lakosság nagyobb része teljesen át nem lesz oltva.

„Azt reméljük, hogy a [védettséget igazoló] okmány is hozzájárulhat ahhoz, hogy az élet mielőbb a normális kerékvágásba térjen vissza. [...] Négymillió beoltottnál már lehetnek olyan intézkedések, melyek csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket érintik, ezekről a jövő héten dönthet a kormány a 3,5 milliós oltási szám elérése után”

– mondta nemrég a Kormányinfón Gulyás Gergely.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás