Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Aki a vörös zónában van Olaszországban, az a lakhelyét is csak engedéllyel hagyhatja el

Aki a vörös zónában van Olaszországban, az a lakhelyét is csak engedéllyel hagyhatja el

Élet

Aki a vörös zónában van Olaszországban, az a lakhelyét is csak engedéllyel hagyhatja el

Élet

Toronicza Péter 21:01

Tetőzik a koronavírus-járvány Olaszországban, így ismét elég erős szigorításokat kellett bevezetni.

Sokan meglepődtek, amikor a kormány a harmadik hullám miatt újabb szigorításokat vezetett be, de van olyan ország, ahol ettől is keményebben akarják visszaszorítani a járványt.  

Olaszországban is pörögnie kellene a gazdaságnak, kinyitnia mindennek, turistákat fogadni, de ők is ott tartanak, hogy újra szigorításokat kellett bevezetni. Az olasz kormány belátta, hogy erősen terjednek a vírusvariánsok, amik ellen tenni kell valamit.

Az országban a brit vírusmutációval találkoznak a legtöbbet, de jelen van a brazíliai, a dél-afrikai és a nigériai variáns is.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter elmondta, hogy a lombardiai Varese városában ritka vírusmutációt azonosítottak, amelyből eddig csak egy esetet regisztráltak a világban, mégpedig Thaiföldön.

Olaszország ismét zónákra bontott mindent, így vannak, ahol nagyon kemények a szigorítások, és akad olyan rész, ahol lazább minden.

A mai naptól, azaz hétfőtől Campania, Basilicata és Molise régió kerül úgynevezett vörös zónába, vagyis teljesen lezárt területnek számítanak, ahol a lakhelyet is csak engedéllyel lehet elhagyni. Számos város is karantén alatt van, közöttük Bologna és Modena.

Narancssárga, vagyis közepesen veszélyes régió Lombardia, Friuli Venezia Giulia, Veneto, Abruzzo, Emilia Romagna, Marche, Piemont, Umbria, Toscana, valamint Bolzano és Trento önálló térsége. Utóbbiakban tilosnak számít a városok és települések elhagyása, kizárólag elvitelre működik a vendéglátás, az iskolák távoktatásra állnak át.

Kevéssé veszélyes, sárga színfokozatú térség Liguria, Lazio, Calabria, Puglia, Szicília és Valle d'Aosta maradt. Egy hét óta minimális korlátozások vannak érvényben a fehér övezet Szardínia szigetén, ahol hétfőtől gyorstesztelik az érkezőket.

(via MTI)

Borítókép: Stefano Nicoli / NurPhoto / NurPhoto via AFP