Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

"AstraZeneca" vakcinát adatott be magának a dalai láma

"AstraZeneca" vakcinát adatott be magának a dalai láma

Élet

"AstraZeneca" vakcinát adatott be magának a dalai láma

Élet

Toronicza Péter 18:18

Bár az is igaz, hogy nem sok mindenből lehet még választani Indiában.

Az AstraZeneca nálunk is sláger téma volt a hétvégén, mivel ezzel akarták elkezdeni a tömeges oltást, azonban ez elég rosszul sült el, így technikai okok miatt lefújták az egészet. Emiatt SMS-ben is tájékoztatták azt a 74 ezer embert, akit be akartak oltani, de aki elment, az elvileg megkapta a vakcinát.

Indiában eddig még csak két oltóanyagot engedélyeztek, amiből az egyik az AstraZeneca. Ebben persze van egy kis trükk, mert a vakcinát az eredeti fejlesztés alapján indiában gyártják, pontosabban a Serum Intézet, és Covishieldnek nevezik, nem AstraZenecának.

Ezt az oltást kapta meg a 85 éves dalai láma is. A tibeti vallási vezető mint közpolgár maga jelentkezett, hogy szeretné beoltatni magát, de azok is megkapták, akik vele együtt élnek.

A dalai láma fontosnak érzi az oltást ebben a kiélezett helyzetben, és arra kért mindenkit, hogy aki teheti, az adassa be magának.

A Covishield ugyanazon az elven működik, mint az AstraZeneca, szóval a dalai lámának el kell majd mennie a második adagot is beadatni magának.

Borítókép: Office of His Holiness the Dalai Lama / AFP