promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
"AstraZeneca" vakcinát adatott be magának a dalai láma
Borítókép:  Office of His Holiness the Dalai Lama / AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár az is igaz, hogy nem sok mindenből lehet még választani Indiában.

Az AstraZeneca nálunk is sláger téma volt a hétvégén, mivel ezzel akarták elkezdeni a tömeges oltást, azonban ez elég rosszul sült el, így technikai okok miatt lefújták az egészet. Emiatt SMS-ben is tájékoztatták azt a 74 ezer embert, akit be akartak oltani, de aki elment, az elvileg megkapta a vakcinát.

Indiában eddig még csak két oltóanyagot engedélyeztek, amiből az egyik az AstraZeneca. Ebben persze van egy kis trükk, mert a vakcinát az eredeti fejlesztés alapján indiában gyártják, pontosabban a Serum Intézet, és Covishieldnek nevezik, nem AstraZenecának.

Ezt az oltást kapta meg a 85 éves dalai láma is. A tibeti vallási vezető mint közpolgár maga jelentkezett, hogy szeretné beoltatni magát, de azok is megkapták, akik vele együtt élnek.

A dalai láma fontosnak érzi az oltást ebben a kiélezett helyzetben, és arra kért mindenkit, hogy aki teheti, az adassa be magának.

A Covishield ugyanazon az elven működik, mint az AstraZeneca, szóval a dalai lámának el kell majd mennie a második adagot is beadatni magának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás