promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási gondok vannak a hétvégi tömeges oltással, rengetegen nem kapják meg a vakcinát
Borítókép:  MTI Fotó/Szigetváry Zsolt
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiába hirdették meg, hogy több mint 70 ezer embert be akarnak oltani a koronavírus ellen a hétvégén, a rendszer összeomlott.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, csütörtökön nagyjából 74 ezer embert értesítettek arról SMS-ben, akik megkaphatják az AstraZeneca vakcináját. Ezzel indult volna be a tömeges oltás a krónikus betegeknél, akik között már rengeteg 65 év alatti is volt.

Az SMS-ek kimentek, de beindult a káosz, mivel sokan nem a legközelebbi, hanem több száz kilométerrel arrébb lévő oltópontra hívták be őket, de olyan is kapott üzenetet, aki már túl van az első vakcinán.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában ezt azzal magyarázta, hogy oltóanyag van, de technikai problémák merültek fel, amiket előbb orvosolni kell. Egy rövid időre még az egész tömeges oltást is lefújták.

„Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk”

- írta a koronavirus.gov.hu, de aztán törölték is az információt.

„Egy operatív csoport is feláll, hogy ezeket a problémákat kijavítsa, továbbá van egy telefonszám, ahol közvetlenül lehet jelezni, hogy ha valaki problémát észlel a rendszerben vagy saját magára vonatkozóan, és tanácsot is kap a hiba kijavítása érdekében”

- mondta a miniszterelnök.

A hivatalos információs vonal a +36-80-277-455 és a +36-80-277-456. Itt érdemes érdeklődni, ha valamiben nem vagyunk biztosak.

A tömeges oltás elmaradásáról szóló szöveget valószínűleg azért törölték, mert nem akarták vele megkavarni az embereket. Úgy tűnik azokat mindenképpen szeretnék beoltani a hétvégén, akiknek ez lesz az első adag vakcinájuk, és egy közeli oltópontra kapták meg a behívót. Potyára persze így sem érdemes elmenni, előtte próbáljunk meg valahogy tájékozódni.

Frissítés: 

Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján György István államtitkár bejelentette, hogy a technikai problémák miatt inkább elhalasztják a hétvégére tervezett tömeges oltást. Akik most üzenetet kaptak, azokat csak később fogják beoltani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás