promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb magyar rekord: mi vagyunk a legkövérebbek Európában
Borítókép:  CHASSENET / BSIP / BSIP via AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez derült ki a Fókusz riportjából, amit az elhízás világnapjára készítettek.

Már szinte mindennek van világnapja, amire erősen felszeretnék hívni a figyelmet, és hát március 4-én kapott egyet az elhízás is. A magyarok számára pont ekkor derült ki egy kellemetlen statisztika, ami szerint mi vagyunk a legelhízottabbak Európában.

„Sajnos most ott tartunk, hogy a világon több az elhízott, mint a normál testsúlyú és az éhező ember. Magyarországon szomorú a helyzet, minden második ember túlsúlyos, minden harmadik elhízott. Európában mi vagyunk az első, és a világon a negyedik helyen”

- mondta a Fókusz riportjában dr. Bajnok Éva belgyógyász és dietetikus.

Világszerte mintegy 2,1 milliárd ember túlsúlyos, közülük, 671 millióan elhízottnak számítanak.

Testsúlyunk nem csak a közérzetünket befolyásolja, hanem az egészségünket is. Szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, cukorbetegség – csak néhány azok közül, amit a nem megfelelő életmód és a túlevés eredményez.

A legnagyobb gond nem csak a mozgás hiánya, de az is, hogy túl sok kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, de sokszor még a lelki diszharmónia is okozhat súlygyarapodást.

Próbáljunk meg okosabban étkezni, többet mozogni, na és megtalálni a lelki békénket, mert igen, ez is hatással lehet a dologra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás