promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik, ha a Pfizer és a kínai vakcinát is megkapod? Egy téves oltás miatt kiderült
Borítókép:  Sabah ARAR / AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dupla támadásnak is lehetne gondolni a koronavírus ellen, de a szerb férfi még mindig nincsen jól.

Sladan Antic örülhetett, mert már január végén megkapta az első oltást, ráadásul a Pfizer-Biontech vakcináját, amibe sehol sem tudtak belekötni. Aztán azonban őrült nagy pechje volt, mert három hétre rá, amikor jött volna a második adag Pfizer, véletlenül a kínai Sinopharm szérumot adták be neki.

A férfi még a papírjait is megmutatta, de hiába az igazolás, akkor már javában zajlott a tömeges oltás a kínai vakcinával, és rutinból ezt kapta meg a Pfizer után.

„Véletlenül ismertem az ügyeletes orvost, jól elbeszélgettünk, miközben az ápolónő beadta az oltást. Mondta nekem, hogy nagyon jó ez a kínai oltás. Ekkor visszakérdeztem, hogy-hogy kínai, én elsőre Pfizert kaptam. Megzavarodtak”

– idézte a férfit az RTL Klub híradója.

A férfi nem sokkal később rosszul lett: elájult, mellkasi fájdalma volt, és megugrott a vércukra. A tanácstalan orvosoktól Infúziót kapott, és bár mindez már két hete történt, azóta sem érzi jól magát.

Bár nyomon követik az állapotát, a hiba simán lehetett volna végzetes is. Hiába rajta van a papíron, bárki hibázhat, szóval mondjuk el szóban is, milyen vakcinát kaptunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás