promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Legyenek enyhítések vagy sem? Zacher Gábornak határozott véleménye van!
Borítókép:  Népszava/Németh András Péter
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar kormány részéről már a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely és Orbán Viktor miniszterelnök is megemlítette, hogy hamarosan lehet szó az eddigi szigorú szabályok enyhítésről – persze fokozatosan és tudatosan. De mi erről a kérdésről a véleménye Zacher Gábor toxikológusnak, sürgősségi orvosnak?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a február 5-i kormányinfón elárulta, a kormány óvatos nyitást tervez, két ütemben. „Március elejétől és április elejétől részleges nyitásra kerülhet sor" – fogalmazott Gulyás.

A miniszterelnök, Orbán Viktor is említést tett az enyhítésekről. Mint mondta, ha a február közepén lebonyolítjuk a konzultációt, akkor döntések születhetnek március elsejével, április elsejével, vagy harmadikával, ami a húsvét. „Akkor már biztosan szabadabb életünk lehet, mint a mostani, ha addig fegyelmezetten tartjuk a szabályokat" – tette hozzá Orbán Viktor.

De mi a kérdésről a véleménye Zacher Gábor toxikológusnak, sürgősségi orvosnak? A szakember ATV Startban arról beszélt, hogy meg kell várni a kellő átoltottságot ahhoz, hogy fokozatosan lehessen nyitni.

„Ha elértük a megfelelő átoltottságot, csak akkor lehet szakmai szempontból a nyitás mellett voksolni. Azt is csak fokozatosan. Szóval nem az várható, hogy egyszer csak kinyílnak az ajtók, aztán hajrá, mindent lehet. Ez akár több hónapot is igénybe vehet. Ez persze az emberek türelmét és pszichés állapotát is nagyon komolyan érinti" - fogalmazott Zacher.

A toxikológus arról is beszélt, hogy arról a négyféle vakcináról, amik az „étlapon" vannak, tájékoztatni kellene az embereket. Azért, hogy tudjanak róla. Még azelőtt kell az embereket informálni, hogy oltásra kerülne a sor, mert mire valaki eljut az oltásig, már tudja pontosan mivel áll szemben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás