Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Frontérzékeny vagy? Íme néhány dolog, amit jó, ha tudsz!

Frontérzékeny vagy? Íme néhány dolog, amit jó, ha tudsz!

Élet

Frontérzékeny vagy? Íme néhány dolog, amit jó, ha tudsz!

Élet

Promotions - 2021.01.21. 09:39

Az egyik nap szibériai hideg borzolja a kedélyeket, míg másnap már szinte tavaszias idő van. A frontérzékenyek nem örülnek ennek a változékonyság. Mutatunk néhány dolgot, amit érdemes tudni.

Nem meglepő, ha az elmúlt napok időjárása miatt több ember szenved, fáj a feje, rosszabb a közérzete a megszokottnál. Az egyik nap szibériai hideg borzolja a kedélyeket, míg másnap már szinte tavaszias idő van. Ez a változékonyság pedig mindenkire hatással van.

„Különböző mértékben visel meg minket egy időjárás-változás attól függően, hogy fiatalabbak vagy idősebbek vagyunk. A szervezetünkben olyan mechanizmus működik, amely alkalmassá tesz minket arra, hogy alkalmazkodjunk a változó időjáráshoz. (...) Ez a szabályozás fiatal korban jobban, idősebb korban már zavart szenvednek, és ilyenkor jobban megviselnek minket a frontok. Ha van alapbetegség (vérnyomásprobléma), akkor egy kóros állapot is kialakulhat"

– fogalmazott az RTL Klub Reggel című műsorában Dr. Majorosi Emese háziorvos. A szakember arra a kérdésre is válaszolt, mi mindenre lehet hatással az időjárás, a frontok.

A háziorvos válaszként elmondta:

  • befolyásolja a vérnyomást;
  • fejfájást okoz;
  • migrénes emberek megérzik a frontok közeledtét – ez azért fiatal korban is előfordul;
  • asztma is rosszabbodhat;

És mi a helyzet a fáradékonysággal? „A fiataloknál is érezhető alvás- és koncentrációzavar, fáradékonyság, ez egyéni különbség, emögött egy jól definiált betegséget nem tudunk kimutatni" – tette hozzá a szakember. De mit tehetünk a frontérzékenység esetén?

„Talán azt mondanám, hogy mit tegyünk, hogy az egészségünk általában jó legyen. Télen a vitaminpótlás különösen fontos. Rendszeres, napi, 1000mg C-vitamin bevitel kiemelt, ahogy a D3-vitamin is. Olyan égövben élünk, ahol a napi napsütéses órák száma, főleg november és április között nem elegendő az egészséges immunrendszer támogatásához, a szükséges D-vitamin szintetizáláshoz. És a normál vegyes táplálkozás, zöldség-gyümölcs fogyasztás"

– mondta Dr. Majorosi Emese.

Borítókép: GARO / PHANIE / PHANIE VIA AFP