promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
8 divattal kapcsolatos kifejezés, amit végre érthetően elmagyarázunk neked
Borítókép:  Christophe ARCHAMBAULT / AFP
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Miért kell francia vagy angol szavakat magyar kontextusban értelmezni, amikor te csak normálisan szeretnél kinézni? Ott a pont! Amúgy meg segítünk tisztába tenni őket, hogy soha többé ne húzza fel az agyad, ha nem értesz valamit.

Tone in tone

Megvan A szürke ötven árnyalata? A sztori borzalmas, de legalább divatanalógiának jól használható (ha már semmi másra nem való). A tone in tone trend lényege, hogy egy adott szín különböző árnyalatai mentén építed fel szett minden egyes darabját.

Haute couture

A szó, amit sokan leginkább messziről elkerülnek, mert 1: fogalmuk sincs, hogy kell kiejteni, 2: lövésük sincs, mint jelent azon túl, hogy valami nagyon puccos. A francia kiejtéssel kár próbálkozni, az angolok és az amerikaiak után viszont csak ejtsd valahogy így: ót kotűr (az r hangot lehetőleg ne pergesd a végén). Magas színvonalú, egyedi gyártású ruháknál használjuk a kifejezést.

Maga a szó a 17. században született, a 19. században Charles Frederick Worth divattervező munkáit hívták így, ma viszont már csak bizonyos divatházak kreációi érdemlik ki a puccos titulust.


Forrás: Bertrand GUAY / AFP

A-vonal

Olyan szoknyáknál, ruháknál, kabátoknál és dzsekiknél használjuk a kifejezést, ahol a sziluett lefelé haladva, fokozatosan szélesedik, lényegében trapéz alakot vesz fel. Ez a bővülés indulhat mell felett és alatt is.

H-vonal

Egyenes oldalvonalú darabokat írunk le vele, meglehetősen szűk és egyenes sziluett jellemzi hangsúlyos vállakkal és derékszabás nélküli megoldással. Nem túl nőies, nem koncentrál az alak lekövetésére, viszont annál népszerűbb manapság.

Oversized

Amikor egy pulóver vagy kabát indokolatlanul nagy és túlméretezett, de viselhető, és képes ellátni a funkcióját. Nem tudjuk, kinek az ötlete volt, de neki köszönhetően ma alig látni valamit az olyan szuper nőkből, mint például Ariana Grande vagy Hailey Bieber.


Forrás: Jesse Grant / Getty Images via AFP

Boyfriend stílus

Vagy más néven boyfriend look, amikor egy nő úgy öltözködik, mintha kifosztotta volna a bátyja vagy a barátja szekrényét. Összhatásában mégis inkább szexi, mint hanyag vagy túl lezser.

Girlfriend jeans

Nem, ez most nem az a változat, amikor egy férfi viseli a barátnője ruháját, bár tényleg logikus lenne. A girlfriend jeans a boyfriend nadrág kicsit nőiesebb változata. Testhezálló, szárban szűkebb, de még nem passzos fazon jellemzi.

Jewel pulli

Kicsit ékszer, kicsit pulcsi, de semmi esetre sem visszafogott, ha kövekről és egyéb díszítőelemekről van szó. Kirajzolhatja a márka logóját, fókuszálhat csak a gallérra vagy nyakrészre, vagy elszórtan, a pulóver egészén is jelen lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás