promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A koronavírus majd egy hónapig fertőzőképes maradhat a bankjegyeken, a mobilok képernyőin
Borítókép:  FRANKHOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ausztrál nemzeti tudományos intézet kutatói rámutattak, az új koronavírus „rendkívül erőteljes”: 28 napig fertőzőképes maradhat olyan felületeken, mint a bankjegyek, a mobiltelefonok képernyői vagy épp a rozsdamentes acél.

Az ausztrál nemzeti tudományos intézet kutatói a Covid-19 vizsgálata közben fontos megállapításra jutottak. Az eddig is ismert volt, hogy a koronavírus főleg az emberek köhögése, tüsszentése, vagy beszéde nyomán terjed. De a Virology Journal című tudomány folyóiratban megjelent tanulmányból kiderült, az új koronavírus „rendkívül erőteljes”:

28 napig fertőzőképes maradhat olyan felületeken, mint a bankjegyek, a mobiltelefonok képernyői vagy épp a rozsdamentes acél.

A kutatók szerint az, hogy tömeges megbetegedés történt húsüzemekben, hideg tárolólétesítményekben amiatt lehet, hogy a vírus hosszabb ideig életben marad rozsdamentes acélon, még hűvösebb körülények között is.

„A vírus életképességének megállapítása segít minket abban, hogy pontosabban előrejelezzük és csökkentsük terjedését, és jobban megvédjük az embereket”

– idézi a Larry Marshallt, a CSIRO vezérigazgatóját a távirati iroda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás