Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyre aggasztóbb hatással van a koronavírus a fiatalokra

Egyre aggasztóbb hatással van a koronavírus a fiatalokra

Élet

Egyre aggasztóbb hatással van a koronavírus a fiatalokra

Élet

Buda Villő 09:09

A Resolution Foundation frissen megjelent kutatása feltárja, hogy milyen aggasztó hatással van a 18 és 29 év közötti fiatalokra a koronavírus-helyzet.

A rossz mentális egészségi állapotban szenvedő fiatal felnőttek száma az egekbe szökött a világjárvány kezdete óta

– derült ki a Resolution Foundation legújabb jelentéséből.

A felmérés szerint a pandémiát megelőző időszakhoz viszonyítva 50 százalékkal nőtt azoknak a 18-29 év között fiataloknak a száma, akik a „normálnál magasabb szintű mentális egészségügyi problémákról” számoltak be.

A Nuffield Trust és a Resolution Foundation közös jelentése a koronavírus-járvány hatásait vizsgálja, a kezeti időszaktól kezdve napjainkig. A kutatás minden korosztályra kiterjed; kitér a mentális egészségre, a munkahelyek helyzetére, a fizetésre, az életkörülményekre, a vagyonra, a kiadási szokásokra és a háztartások jövedelmére is.

A jelentés szerint a 18 és 24 év közötti munkavállalók több mint fele elvesztette vagy félelemből otthagyta a munkahelyét. A 30-50 évesek körében ez a szám valamivel kevesebb, a teljes munkaerő-állomány egyharmada csupán. 


Forrás: PixaBay.com

A kutatók szerint a bizonytalan vagy nem megfelelő lakhatási körülmények aránytalanul nagy számban érintik a fiatalokat a világjárvány idején, akik az elmúlt időszakban a kilakoltatás nagyobb kockázatával szembesültek. Ráadásul a 16 és 24 év közötti fiatal felnőttek átlagosan fele akkora helyen (nagyjából 25 négyzetméteren) kényszerülnek karanténba vonulni vagy dolgozni, mint a 65 év felettiek.

„A világjárvány már most több tízezer ember életébe került, és milliók hétköznapjait, valamint megélhetését dúlta fel. A fiatalabb generációk számára azonban ez a válság még több problémát okozott. A magas költségű, alacsony biztonságú magánbérleti szektor növekedése a lakhatási kifizetések elmulasztásához vezetett, valamint, hogy sokaknak a kijárási korlátozásokat szűk lakóterekben kell átvészelniük”

– mondta el David Willetts, a Resolution Foundation elnöke.

Borítókép: PixaBay.com